Kalaycı’nın sorularını bakanlar yanıtladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’nın 2011 yılı Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçelerinin TBMM Plan ve Bütçe Görüşmeleri’nin yapıldığı sırada yönelttiği sorulara ilgili bakanlar tarafın
KONYA’YA YAPILACAK YENİ STADYUM NE OLDU?
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya’ya yapılacak olan yeni stadyumun durumuna ilişkin sorusunu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak cevapladı. Konya Büyükşehir Belediyesi’yle anlaştıklarını ifade eden  Faruk Nafiz Özak, “Eski stadyumu Konya Büyükşehir Belediyesi’ne veriyoruz. Belediye onun karşılığında bize yeni bir stat yapacak. Ama bunu yine Konyaspor kullanacak” dedi.
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BÖLÜNECEK Mİ?
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’nın Selçuk Üniversitesi’nin bölünüp bölünmeyeceğine ilişkin sorusunu ise Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu yanıtladı. Nimet Çubukçu, “Selçuk Üniversitesi’nin bölünmesiyle ilgili YÖK’te bir çalışma söz konusu değildir. Döner sermaye işletmeleriyle ilgili 22 üniversiteye 389 milyonluk bir kaynak aktarımına ilişkin Bakanlar Kurulu taslağı Maliye Bakanlığımız ve yasada öngörülen birimler tarafından hazırlandı, şu anda Başbakanlıktadır. Yeni kurulan 8 üniversitenin 7’sinin rektörü henüz atanmadığı için Türk-Alman Üniversitesi’ninki de çok yakın bir tarihte adandığı için bu bütçelerde yoktur. Ama yıl içerisinde gerekli ödenekler kendilerine aktarılacaktır” ifadelerini kullandı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri