Kalaycı'dan eşit işe eşit ücret açıklaması

MHP Konya Milletvekili Adayı Mustafa Kalaycı, kamuda ücret adaletinin sağlanacağını, görevi yetki ve sorumluluk bakımından eşit değerde iş yapanın eşit ücret almasının temin edileceğini söyledi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Adayı Mustafa Kalaycı, kamuda ücret adaletinin sağlanacağını, görevi yetki ve sorumluluk bakımından eşit değerde iş yapanın eşit ücret almasının temin edileceğini söyledi.
MHP Konya İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Adayı Mustafa Kalaycı, kamu yönetimi disiplininin ve devlet yönetimine ilişkin geleneklerin yok edildiği bir dönemin yaşandığını ileri sürerek, “Bürokraside yıldırma ve yıpratma süreci yaşanmaktadır. Personel rejimi nesnellikten uzaklaştırılmış, istihdam rejimi iyice bozulmuştur. 9 yıldır kamu yönetim reformu ile personel ve ücret rejimine yönelik reformlar gerçekleştirilmemiştir. Bugün kamuda çalışanlar arasında bir statü karmaşası yaşanmaktadır. Kamu hizmetini sunan, aynı işi yapan bu çalışanlar arasında ücret ve sosyal haklar yönünden ayrımcı, adaletsiz ve çalışma barışını bozan uygulamalar yaşanmaktadır. Çalışanların, asgari ücretlilerin, emeklilerin, dul ve yetimlerinin bugün aldıkları aylıklar açlık sınırının altındadır" dedi.
MHP İKTİDARINDA ASGARİ ÜCRET 825 TL OLACAK
MHP iktidarında demokratik hukuk devleti ilkesi çerçevesinde hakkaniyeti, verimliliği ve yeni gelişmeleri birlikte yöneten bir yönetim yapısı ve işleyişi oluşturulacağını dile getiren MHP Milletvekili Adayı Mustafa Kalaycı, “Personel rejimi, liyakati esas alan ve performansı değerlendiren anlayışla yeniden düzenlenecektir. Kamuda aynı ya da benzer işi yapmakla birlikte sözleşmeli geçici, taşeron şirket elemanı adı altında istihdam edilenleri tamamı kadroya geçirilecektir. Asgari ücret net 825 liraya yükseltilecektir. MHP merkezde asgari ücretle çalışanların maaşlarını 825 TL yapmıştır. Çalışanlar ve emeklilerin aylıklarındaki artışların, genel enflasyon endeksi yerine, bu kesimin tüketim kalıplarını ve hayat standartlarını dikkate alan özel endekse göre yapılması sağlanacaktır. Ekonomik büyümenin sağladığı refah artışı da aylıklara yansıtılacaktır. Farklı emekli aylıkları uygulamasının ortaya çıkardığı mağduriyeti gidermek, eşitliği sağlamak üzere intibak yasası çıkarılacaktır. Emeklilere her yıl Eylül ayında kışa hazırlık yardım olmak üzere bir maaş tutarında ödeme yapılacaktır. 65 yaş aylığı 105 liradan 250 liraya yükseltilecektir. Başkasının yardımına muhtaç durumdaki engellilerin aylığı 315 liradan 450 liraya, diğer engellilerin ve 12 yaş altı engelli yakını aylığı 210 liradan 300 liraya çıkarılacaktır. Gazilerimizin ve şehit yakınlarının aylığı artırılacaktır. Kore ve Kıbrıs gazilerine ödenen şeref aylığı brüt asgari ücret düzeyine yükseltilecektir ve çalışsa da, çalışmasa da bu aylık ödenerek ayrımcı uygulamaya son verilecektir. Köy ve mahalle muhtarlarının aylıkları da 370 liradan asgari ücret düzeyine yükseltilecek ve ihtiyar heyeti üyelerine her ay 150 lira huzur hakkı ödemesi uygulaması başlatılacaktır. Çalışanlar ve emekliler için bir yük haline dönüşen muayene ücreti ve katılım payı ödemesi uygulamasına son verilecektir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri