Kalaycı’dan Atalay’a soru önergesi

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, İç İşleri Bakanlığı’na Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Stadyum ile ilgili soru önergesi verdi
Kalaycı’nın,  İçişleri Bakanı Prof. Dr. Beşir Atalay’a verdiği önergede şu görüşlere yer verildi:
“Konya Atatürk Stadyumu’nun bulunduğu bölgeye iş-alışveriş merkezi yapılacağı yolunda alınmış bir karar ve projenin bulunmadığı, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak spor kompleksinin halen yerinin kesinleşmediği, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile görüşmelerin halen devam ettiği, ancak kesinleşmiş bir protokol olmadığı, Konya basınına yansıyan bir soru önergesine verilen cevabınızda yer almıştır.
Spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak ise, 24 Kasım 2010 tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonunda yapılan bütçe görüşmeleri esnasında; Konya Belediyesiyle anlaştıklarını belirterek Konya Belediyesine stadı veriyoruz, o onu değerlendiriyor, alışveriş merkezi yapıyor, başka bir şey yapıyor, onun karşılığında bize yeni bir stat yapacak demiş ve protokolün yapılmak üzere olduğunu açıklamıştır.
Bu konuda özellikle her seçim öncesi sözler veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı da 26.3.2007 tarihinde, yeni stadın belediye kasasından 1 lira çıkmadan yapılacağını, 6.1.2008 tarihinde, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile imza aşamasına gelindiğini, spor kompleksi için Hollanda ve Türk firmalarının projelerini hazırladığını, 2009 yılı sonuna kadar bitirilmesinin planlandığını, 24.3.2009 tarihinde de, 100 milyon dolarlık olimpik köy projesi içinde 33 bin kişilik yeni stadyumun Selçuklu ilçesinde bulunan Real Alışveriş Merkezi civarına yapılacağını açıklamıştır
Yılan hikayesine dönen Konya’ya yeni stadyum yapılması konusunda, hangi bilgiler doğrudur? Hangi bilgiler yalandır? Konya Belediyesiyle anlaştık sözü yalan mıydı? 3 yıl önce imza aşamasına gelindiği yalan mıydı? Hollanda ve Türk firmalarının projelerini hazırladığı yalan mıydı? Yeni stadın yerinin belli olduğu yalan mıydı?
Belediye Başkanı bir projesi olmadan 6 yıldır boş vaatlerde mi bulunmuştur? Belediye bir kararı ve projesi olmadan, ne yapacağını bilmeden mi bu stadı almak için görüşmelerde bulunuyor? 
Borç içinde olduğu bilinen Belediye 100 milyon dolarlık finansmanı nereden temin edecektir? Konya Büyükşehir Belediyesinin 2011 yılı bütçesinde öngörülen her türlü gelir toplamı kaç liradır, hangi kişi ve kurumlara ne tutarda borcu bulunmaktadır? Mevcut statla ilgili bir projesi olmadığına göre yeni stadı hangi imkanla yapabilecektir?
Yeni stadın yerinin kesinleşmediğini açıkladığınıza göre, 2009 yerel seçimler öncesi Konya Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından bildirilen yerden vaz mı geçilmiştir? Yoksa rant paylaşımında mı sorun yaşanıyor?
Birçok şehirde yeni statlar yapılmış iken Konya yıllardır neden uyutulmuştur? Her seçim öncesinde AKP yetkilileri ve Belediye Başkanı tarafından, son olarak da referandum sürecinde Başbakan tarafından verilen sözler oy almak için aldatmaya yönelik midir? Yoksa iş bilmezlik, beceriksizlik midir?”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri