Kalaycı’dan 5 kanun teklifi

Vatandaşın gerçek gündeminin ekonomik sorunlar olduğunu söyleyen MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, esnaf ve sanatkardan çiftçiye, çalışandan işverene ve vergi mükelleflerine kadar bir çok kesimi ilgilendiren konuda 5 kanun teklifi verdi.
Verdiği kanun teklifleriyle ilgili olarak TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, verdiği kanun tekliflerinin yaklaşık 100 milyar TL’lik bir mali kaynağı ilgilendirdiğini söyledi. Mustafa Kalaycı, “Bugün itibariyle gecikme zammı ve faiz hariç mükelleflerin 30 milyar TL’yi aşan vergi borcu bulunmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu 45 milyar TL’lik prim alacaklarını tahsil edememektedir. Çiftçilerimizin 15,6 milyar TL tarımsal kredi ve 2 milyar TL tarımsal sulamadan dolayı elektrik borcu vardır. Esnaf ve sanatkarımızın esnaf ve kefalet kooperatiflerine 3 milyar TL kredi borcu bulunmaktadır” dedi.
KANUN TEKLİFLERİ
1- Esnaf ve Çalışanların Vergi Yükünün Hafifletilmesi ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi
2- Esnafın Türkiye Halk Bankasına ve Esnaf Kefalet Kooperatiflerine; Çiftçilerin T.C. Ziraat Bankasına ve Tarım Kredi Kooperatiflerine Olan Kredi Borçlarının Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun Teklifi
3- Tarımsal Sulama ve Köy İçme Suyu Abonelerinin Elektrik Borçlarının Yapılandırılmasına Dair Kanun Teklifi
4- Vergi Alacaklarının Tahsilatının Hızlandırılması Hakkında Kanun Teklifi
5- Sigorta Primi Alacaklarının Tahsilatının Hızlandırılması Hakkında Kanun Teklifi
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri