Kalaşnikof’un Mektubuna Kilisenin Cevabı: Masumsun

Rus silahı Kalaşnikov’un mucidi Mihail Timofeyeviç Kalaşnikof’un, ölmeden 6 ay önce Rus Patriği Kirill’e yazdığı mektuba verilen cevap ortaya çıktı.

Rus silahı Kalaşnikov’un mucidi Mihail Timofeyeviç Kalaşnikof’un, ölmeden 6 ay önce Rus Patriği Kirill’e yazdığı mektuba verilen cevap ortaya çıktı. Patrik Kirill, Kalaşnikof’a icadının kötü maksatlı kullanımından sorumlu olmadığı mesajını veriyor.

Patrikhanenin basın sekreteri Aleksandr Volkov tarafından Rus basınına açıklanan mektupta, “Sen kalbindeki vicdan azabıyla yazdığın mektupta, iyi amaçlar için icat ettiğin silahın her zaman barış için kullanılmadığını söylüyorsun. Yine de, şunu anlamak önemli ki, bunun sorumluluğunu mucit taşımaz, diğer insanlara zarar vermek için uğraşan kötü niyetli insanlar taşır.” ifadeleri yer alıyor.

Patrikhanenin Basın Sektereri Volkov, Ortodoks Patriği Kirill’in mektubu ilk gördüğünde, “Kalaşnikof’un Rusya devlet ve toplum yapısındaki problemleri çok iyi formüle ettiği” yorumunu yaptığını ifade etti. Patriğe göre Kalaşnikof’un mektubu onun vatanına ve onun geleceğine bağlılığının bir delili olarak görülebilir.

Ünlü Rus mucit ölmeden 6 ay önce Rus Patriği Kirill’e yazdığı mektupta, icat ettiği silahın yanlış amaçlarla kullanılması yüzünden vicdan azabı çektiğini söylemişti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri