Kainat Allah’ı zikrediyor

Yeryüzünde her nesnenin Cenab-ı Allah’ı zikrettiğinin en güzel örneğini gökyüzünde süzülüp giden bu bulut yumağı ile karpuz kesen bir vatandaşın karpuzun içinde gördüğü ‘Allah’ kelamı oluşturdu.
Kâinatın sahibi olan Rabbimiz biz insanları hiç şüphesiz kendisini tanıyıp ibadet etmemiz için yarattı. Şu koca kainatı hiç yok iken yoktan var eden, yaratan, onu insan için bir saray haline getiren Yüce Rabbimiz güneşi, ayı ve bütün varlıkları da insanların hizmetine sunmuştur. Rabbimizin bu nimetlerinin bir şükrü olarak da yeryüzündeki her canlı, her nesne Allah’ı zikretti.
BULUTLARIN İNSANLIĞA MESAJI
Konya semalarındaki bu bulut yumağının da gökyüzüne Allah’ın ismini yazması bunun en canlı örneği olarak sergilendi. Cenab-ı Hakk’ın ismini zikreden bu güzellik, İstanbul Kadıköy İmam Hatip Lisesi’nde okuyan Ramazan Acar, tatil için geldiği Konya’da Sille Tatköy mevkiinde bir yakınlarının düğünlerine giderken görüntülendi.
KARPUZDA ALLAH KELAMI ÇIKTI
Bayramdan yaklaşık 2 hafta önce bir karpuz alan ve bayramın 2. günü aldığı karpuzu kesen Burhan Şenel de karpuzu kestiğinde gördüğü manzara karşısında hayretler içerisinde kaldığını belirtti. Burhan Şenel, “Kestiğim karpuzun bir dilimini doğramak için elime adım. Üzende bir şekil olduğunu fark ettim. Sonra dikkatle baktım, karşılığında da aynı şekilden vardı. Şekle dikkat ettiğimde üzerinde ‘Allah’ yazısı olduğunu fark ettim. İbretlik bir mucize olduğunu düşündüm. Karpuzun diğer dilimlerini yediğimizde lezzetinin de farklı olduğunu gördük. Karpuzun şifalı olduğunu da düşünüyorum. Üzerinde Allah yazan dilimleri muhafaza etmeyi düşünüyorum” dedi.





 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri