Kahta belediyesi binasında can pazarı

Belediye çalışanları yanmaktan son anda kurtarıldı
Adıyaman'ın Kahta ilçesinde şehir içi minibüsçülerinin ateşe verdikleri aracın, belediyenin giriş kapısını kapatıp binada yangına neden olması sonucu büyük panik yaşandı. Çıkan yangında onlarca belediye çalışanı içeride mahsur kaldı.
Edinilen bilgiye göre, Kahta ilçesinde şehir içi minibüsçülerinin ateşe verdikleri araç, belediyenin giriş kapısını kapattı. Araçtaki yangın, binaya da sıçradı. Büyük paniğin yaşandığı olayda onlarca çalışan belediye binasında mahsur kaldı.
İtfaiyenin zamanında müdahalesi sonucu belediye çalışanları binanın pencerelerinden aşağı indirildi. Yangında belediye içinde bulunan AK Parti İlçe Başkanı Reşat Turanlı, İl Genel Meclisi Üyeleri Oktay Bakır ve Mustafa Kavak, belediye başkan yardımcıları ve bir çok belediye çalışanı ölümden döndü. Dumandan etkilenen AK Parti İlçe Başkanı Reşat Turanlı ve belediye çalışanları, olay yerine gelen ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yaralıların durumunun iyi olduğu
öğrenildi. Kurtarma çalışmaları esnasında bir zabıta çalışanının da ayağı kırıldı. Yangın sonucu binada büyük hasar meydana geldi.
Olayın Kahta Belediyesi'nin yeni minibüs hattının faaliyete geçirmesini protesto eden şehir içi minibüsçüleri tarafından yapıldığı iddia edildi. Olay yaşandığı esnada Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı'nın binada olmadığı öğrenildi.
Yangından son anda kurtulan belediye çalışanları ve vatandaşlar yaşanan olaya tepki gösterdi. İçerde mahsur kalan ve son anda kendini dışarı atıp kurtulan İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Kavak, "Minibüsçüler bir anda belediyenin önüne geldiler, minibüsü ateşe verdiler. Çok sayıda insan vardı. Hepsi ölümden döndü. Kimi zehirlendi, kimi kendini aşağı attı. İnsanlık dışı. Böyle hak aranmaz. Böyle şey olmaz. Bu saçma bir eylem. Bunu tasvip etmiyoruz. Bunların cezasını çekmesini istiyorum" dedi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri