Kahrolsun Türkçülük/Kürtçülük tartışması

Başbakan'ın "Kahrolsun Türkçülük kahrolsun Kürtçülük" sözlerini canlı yayında hatırlatan Metiner'e MHP'li Oğan'dan tepki

"Kahrolsun Türkçülük" tartışması Başbakan'ın "Kahrolsun Türkçülük, kahrolsun Kürtçülük" sözlerini canlı yayında hatırlatan Metiner'e...

Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğünde BDP'li vekillerin dokunulmazlık durumları tartışıldı. Programda AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner ile MHP Milletvekili Sinan Oğan arasında "Türkçülük" tartışması yaşandı.

"BİZ DE KÜRDÜZ AMA.."

AK Parti'li Mehmet Metiner, BDP'den gelen açıklamaları sert bir dille eleştirirken "İkide bir Kürtler adına konuşmasınlar. Kürt siyaseti eşittir BDP değil. Aldıkları oy oranında konuşsunlar. Biz de Kürdüz ama PKK'nın, BDP'nin Kürdü değiliz" diye konuştu.

MİLLİYETÇİ BİR PARTİ DEĞİLİZ

PKK'nın ve BDP'nin Kürt sorununun çözümünde en büyük engel olduğunu kaydeden Metiner, milliyetçi bir parti olmadıklarını Başbakan Erdoğan'ın "Kahrolsun Türkçülük, kahrolsun Kürtçülük" sözlerini aktararak anlattı.

KAHROLSUN AKP ZİHNİYETİ

Metiner'in bu sözlerine Oğan'dan tepki geldi. Oğan, "Kahrolsun Türkçülük diye bir söz olabilir mi? Kahrolsun AKP zihniyeti o zaman. Türk milliyetçiliği, Kürdü, Çerkezi dışlayan bir anlayış değildir" dedi.

Metiner de "Biz Türkiye milliyetçiliğini önemsiyoruz. Etnik milliyetçiliklerin hepsine karşıyız" diye konuştu.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri