Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesinde 5 Hektar Orman Yandı

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde Karaardıç Yaylası'nda, kuru otların tutuşmasıyla meydana gelen orman yangınında yaklaşık 5 hektar orman yandı. Afşin Türksevin Karaardıç Yaylası'nda bir vatandaşa ait bahçe kenarındaki kuru otların...

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde Karaardıç Yaylası'nda, kuru otların tutuşmasıyla meydana gelen orman yangınında yaklaşık 5 hektar orman yandı.

Afşin Türksevin Karaardıç Yaylası'nda bir vatandaşa ait bahçe kenarındaki kuru otların tutuşması sunucu ormana sıçrayan yangında, sedir ve çam ağaçlarının oluşturduğu yaklaşık 5 bin ağaç kül oldu. Göksun-Afşin-Elbistan Orman İşletme'ye ait 5 araç ve 50 personelle yapılan müdahale ile yangın 5 saatte kontrol altına alınabildi. Yangının başlaması ile olay yerine gelen Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy ve Göksun Orman İşletme Müdürü Osman Hasırcı, yangın söndürmeye bizzat katıldı.

Yangın söndürme sonrasında bir açıklama yapan Hasırcı, yaklaşık 5 hektar alanın yandığını ve burada 5 bine yakın ağaç bulunduğunu belirtti. Çevre ilçelerden gelen yaklaşık 500 personelle yangının söndürüldüğünü belirten Hasırcı, "Şu anda yangın söndürüldü, ekiplerimiz soğutma çalışmasına ağırlık veriyor. İlçe kaymakamımız olay yerine gelerek bilgi aldı. Afşin Belediyesi 5 araç göndermişti. Yol konusunda faydalandık. Çalışan herkese teşekkür ediyorum." dedi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri