Kahramanmaraş Stratejik Düşünce Topluluğu'ndan Sağduyu Çağrısı

Kahramanmaraş Stratejik Düşünce Topluluğu Başkanı Dr. Gökhan Gökşen, son günlerde ülkemizde yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yaparak sağduyu çağrısında bulundu.Türkiye’de Kobani bahanesiyle çatışma ortamı oluşturulmaya...

Kahramanmaraş Stratejik Düşünce Topluluğu Başkanı Dr. Gökhan Gökşen, son günlerde ülkemizde yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yaparak sağduyu çağrısında bulundu.

Türkiye’de Kobani bahanesiyle çatışma ortamı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Gökşen: “Provokasyonlar neticesinde oluşan çatışma ortamlarını bu toplum tekrar izlemek istemiyor. Biz bu filmleri daha önce çok izledik. Son günlerde ülkemizde yaşanan olaylar gösterdi ki; kalbimizde bugün daha fazla sevgiye, saygıya ve anlayışa ihtiyaç var. Biz bugün hiçbir karşılık beklemeden umut dolu ortak bir gelecek için yan yana kardeşçe saf tutmazsak; yarın provokasyonlarla başlayan kavgalar neticesinde kaybettiğimiz evlatlarımızın cenaze namazlarında yan yana durmak zorunda kalabiliriz. O yüzden bugün duygularımızın galeyanıyla hareket etme günü değil, aklıselimle çözüm günüdür.” dedi.

Provokatif eylemler sonucu insanların sokağa dökülmeye çalışıldığını ifade eden Gökşen, olaylarda yaşanan ölümleri hiçbir gerekçenin haklı gösteremeyeceğini vurguladı.

Kazananı olmayan kardeş çatışmalarından bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini dile getiren Gökşen: “Biz ne Kobani gündemiyle oluşan ideolojik kavgaları, ne Irak’ta, Suriye’de yaşanan çatışmalara benzer görüntüleri ülkemizde görmek istemiyoruz. İnanıyoruz ki Anadolu’da yaşayan her anne bu ülkede kargaşaya, kardeş kanı akıtmaya izin vermeyecek kadar sağduyuya ve vicdana sahiptir. Son yaşanan provokatif çatışmalar dahil hiçbir gerekçe bizi sağcı-solcu, Alevi-Sünni, Türk-Kürt diye ayrıştıramaz. Hiç birimiz ötekinden daha üstün değiliz, hiç birimiz diğerimizin kılına zarar gelsin istemiyor. Aynı fikirlerde olmayabiliriz. Aynı partilere oy vermeyebiliriz. Ancak hepimizin ortak paydası umutlarımız. Hepimiz barış, huzur ve kardeşlikten yanayız. Bu ülkede dostluk ve samimiyetle; barış, huzur, demokrasi dolu bir gelecek umuduyla hareket edenler kardeştir. Bu kardeşliğe umudun kardeşliği diyoruz. Biz bu oyunlara düşmeyeceğiz. Dün olduğu gibi bugünde Türk-Kürt, Alevi-Sünni ayrımı yapmaksızın el ele verip ortak bir gelecek inşa etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri