Kağıt toplayıcılarına polis müdahalesi

Hocacihan Tekke Caddesi üzerinde bulunan kağıt toplayıcılarının evlerine sabah saatlerinde polis baskını yapıldı.

Hocacihan Tekke Caddesi üzerinde bulunan kağıt toplayıcılarının evlerine sabah saatlerinde polis baskını yapıldı. Sabah erken saatlerde çevik kuvvet ekiplerinin de desteği ile yapılan baskında kağıt toplayıcıların araçlarına el konuldu. Kağıt toplayıcılar ise polisten şiddet gördüklerini belirterek duruma isyan etti. Olay sabah erken saatlerde Hocacihan Tekke Caddesi üzerinde bulunan kağıt toplayıcıların yaşadığı bölgede oldu. Polis ekiplerinin kağıt toplayıcılarına yönelik düzenlediği operasyona toplayıcılar direnince arbede çıktı.

Polis ekipleri kağıt toplayıcılara biber gazı ile müdahale etti. Kağıt toplayıcılar tek dertlerinin evlerine ekmek götürebilmek olduğunu ve geçimlerini kağıt-hurda toplayarak sağladıklarını ifade ederek yetkililere isyan etti. Tarık Kaya isimli kağıt toplayıcısı, polisin sabah kendilerinin yatakta iken baskın yaptığını belirterek, “Polis ekipleri buraya geldi. Kağıt toplamayacaksınız dediler. İki tekerli çekçeklerimizi aldılar. Babamla tartışma çıktı diyaliz hastası vurmayın dedim vurdular. Ben de duruma tepki gösterince biber gazlarıyla müdahale ettiler, bize vurdular” dedi.

Mehmet Emin Kaya isimli kağıt toplayıcısı da ekmek teknelerine el konulduğunu belirterek, “Biz ne yiyip ne içeceğiz. Geçimimize kağıt, hurda toplayarak sağlıyoruz. Madem bu işi yapmayın diyorlar bize iş versinler. Ben diyaliz hastasıyım. Vurdular şiddet uyguladılar. Evlerimize taş attılar. Polis kafama silah dayadı. Biz terörist miyiz? Başbakan,  kadına şiddete hayır diyor. Annemi darp ettiler” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri