Kağıt bardağı tekrar kullanana 25 kuruş indirim yapacaklar

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Kağıt bardak tüketimini azaltmaya yönelik ‘Paranız Cebinizde, Dünya Bizde Kalsın’ adıyla farkındalık kampanyası başlattı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Kağıt bardak tüketimini azaltmaya yönelik ‘Paranız Cebinizde, Dünya Bizde Kalsın’ adıyla farkındalık kampanyası başlattı. Son yıllarda etkisini daha çok hissettiğimiz iklim değişikliği ve küresel ısınmanın etkisine dikkat çekmek amacı ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi bir çalışma başlattı. Çalışmada “Siz değerli örgencilerimizin desteği ile geri dönüştürülemeyen karton bardakların tüketimini azaltarak daha yeşil bir dünya için hep birlikte küçük bir adım atalım” ifadelerine yer verildi.

DOĞAL KAYNAKLARI DİKKATLİ KULLANMALIYIZ

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi'nden yapılan açıklamada artan kağıt bardak tüketimine ve israfa dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi: “Türkiye’de yılda yaklaşık 2 milyar kağıt bardak tüketilmektedir. Bir ton kağıt hamuru için 2 ton ağaç gerektiği bunun içinde yaklaşık 20 ağacın kesildiği bilinmelidir. Hava kirliliğinin büyük bir bölümünün ormanlar sayesinde temizlendiğini de unutmamak gerekir. Çevre sorunlarının çoğalması bizleri doğal kaynakları dikkatli kullanmaya yönlendiriyor. Kâğıt bardaklar plastik bardaklara oranla üç kat daha fazla karbon salınımına sebep olmaktadır. Asıl önemlisi kâğıt bardakların iç yüzeyleri plastik kaplıdır. Kağıt bardaklar bu yapılarından dolayı ne kağıt ne de plastik endüstrisi tarafından geri dönüştürülememektedir. Bu sebepten kâğıt bardaklar direkt olarak atık konumundadır. Dolayısıyla ismindeki kağıt ibaresi bu bardakları sanıldığı gibi masum yapmamaktadır. Doğal kaynaklarımızın azaldığı bir ortamda bu kadar atığın ortaya çıkması, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi olarak bizleri çevreye duyarlı olmaya ve sıfır atık projeleri üretmeye  yönlendirdi. Sıfır atık projelerimizin ilk ayağı olarak karton bardak tüketimini azaltmaya yönelik projemizi “Paranız Cebinizde, Dünya Bize Kalsın” sloganıyla başlattık. Fakültemizde yer alan kantin iletmemizin de paydaşı olduğu projede, kendi bardağı / termosu ile sıcak içecek alanlara veya almış olduğu kağıt bardağı tekrar kullanan öğrencilerimize 25 kuruş indirim sağlayarak; hem bardak kullanımını en aza indirgemeyi hem de öğrencilerimizin bütçelerine az da olsa bir katkı sunmayı hedefledik. Projenin bunun yanındaki en temel hedefi katı atıklar hakkındaki farkındalığımızı artırmaktır. Projemiz şu an için başarıyla yürütülmektedir. Devam eden kampanyamızın geri dönüşüm anlamında bir farkındalığı oluşturması ve öğrencilerimizin bu projeye itibar göstermeleri mutluluk vericidir. Bu projeyi başlatan Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesine, başta Dekanımız Prof. Dr Mehmet Birekul’a,  katkılarından dolayı kantin işletmemize ve değerli öğrencilerimize teşekkür ederiz.”

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri