Kafelerde yeni dönem: Azami oturma süresi getirdiler!

Ekonomik krizin etkileri hayatın tüm alanlarında derinden hissedilirken İstanbul’daki bazı kafeler yeni bir uygulama başlattı. Buna göre azami 30 dakika oturulabilen mekânlarda minimum hesap miktarı da 30 TL olarak uygulanıyor.

Ülkemizde ekonomik krizin etkileri gitgide derinleşirken İstanbul’daki kimi kafelerde yeni bir uygulama başlatıldı. Söz konusu uygulamaya göre müşterilerin masaya oturmak için 30 TL’lik sipariş vermeleri gerekirken masalarda oturmaya devam etmek için de belli bir sürede ikinci bir siparişin verilmesi şart koşuluyor. Yeni uygulamaya dair bilgilendirmede bulunulan kafelerde masaların üzerinde “Masa işgal süresi 30 dakika ile sınırlıdır, asgari tüketim 30 TL’dir” ifadeleri yer alıyor.

DİĞER ŞEHİRLERE DE YAYILABİLİR

İstanbul’daki kimi kafelerde başlatılan uygulama özellikle sosyal medyada tepki çekti. Bir sosyal medya kullanıcısı, eski zamanları mumla aradığını belirtirken, başka vatandaşlar da duruma tepki gösterdi. İstanbul’da bazı kafelerde başlatılan uygulamanın diğer şehirlere de taşınması bekleniyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri