Kadro şekilleniyor

Yeni sezonda yoluna Anadolu Selçukluspor olarak devam edecek olan 2. lig temsilcimiz Konya Şekerspor, teknik ekibini belirledi

Yeni sezonda yoluna Anadolu Selçukluspor olarak devam edecek olan 2. lig temsilcimiz Konya Şekerspor, teknik ekibini belirledi. Temsilcimizde kadro kurma çalışmaları ise bu hafta içinde şekilleniyor.

 

Konyaspor ile yaşanan birleşmenin ardından 2. Ligde bulunan Torku Şekerspor’un ismi geçtiğimiz günlerde gerçekleşen kongrenin ardından adını Anadolu Selçukluspor olarak değiştirdi. Takımın başına ise Konyaspor’da uzun yıllardır görev yapan Salih Eken’in getirildi. Temsilcimizde teknik adam Salih Eken’in yardımcılığını ise eski Kayserisporlu futbolculardan Hamdi Özturgut ve Konyaspor’un tanınmış isimlerinden Hacı Hasan Yaşar yapacak. Kaleci antrenörlüğünü ise geçtiğimiz yıllarda Konyaspor’da da görev yapan Abdulkadir Subaşı yapacak.

Teknik ekibini belirleyen Anadolu Selçukluspor, kadro kurma çalışmalarının ise startını verdi. 3 kaleci ve 21 futbolcu olmak üzere toplam 24 kişilik bir kadro oluşturmanın hesaplarını yapan yeşil-beyazlılar, takımı oluşturmak için Konyaspor’un Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde devam eden 1. etap kamp programının sona ermesini bekliyor. Konyaspor’da kamp programının 1. bölümü yarın tamamlanacak. Konyaspor’da teknik adam Hüsnü Özkara, 1. dönem kamp programının sonunda Anadolu Selçukluspor forması giyecek futbolcuları belirleyecek. Selçukluspor’da Konyaspor altyapısından gelecek futbolcularla karma bir takım oluşturulacak.

Öte yandan gerçekleşen birleşmenin ardından Konyaspor ile antrenmanlara çıkan Anadolu Selçukluspor’un futbolcuları şöyle: Ömer Ali Şahiner, Bilal Aziz Özer, İshak Çakmak, Uğur Bulut ve kaleci Ahmet Sabri Fener. Ayrıca yeşil-beyazlılarda sözleşmesi devam eden diğer futbolcular Ahmet Önay, Can Demir Aktav, Ertan Koç, Kenan Karışık, M. Cihat Kocatürk, Özhan Keskinkale, Rıdvan Sağlam, Yusuf Akyel, Ümit Aydemir ile yolların ayrıldığı gelen haberler arasında. Bu futbolculardan Ümit Aydemir, geçtiğimiz gün Nazilli Belediyespor ile sözleşme imzaladı. Ayrıca birleşim süresince Konya Şekerspor’un devam ettirdiği transfer çalışmaları neticesinde prensip anlaşmasına varılan futbolcular Volkan Koçaloğlu, Ziya Aydın, Recep Yılmaz ve Taner Arı gibi isimlerle anlaşma sağlanamadığı gelen haberler arasında.

ÇALIŞMALAR 20 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

Yeni sezonda yeni bir isim ve yeni bir çehre ile 2. ligde mücadele edecek olan temsilcimiz Anadolu Selçukluspor, antrenmanlarına 20 Temmuz’da başlayacak. Antrenmanlar öncesinde seçmeler yapmayı planlayan yeşil-beyazlılarda bu etkinliğin ise 17 Temmuz’da yapılması hesaplanıyor. Anadolu Selçukluspor’un Teknik Direktörü Salih Eken, yeni sezonda yeni bir yüzle mücadele edeceklerini söyledi. Konya ve Konyaspor’un yüz akı olmayı hedeflediklerinin altını çizen Eken; “Takım kadrosunu şekillendirmek için Konyaspor’un yarın sona erecek kamp programını bekliyoruz. Konyaspor teknik direktörü Hüsnü Özkara ile bir araya gelerek, Anadolu Selçukspor’da forma giyecek futbolcuları belirleyeceğiz. Takıma yapacağımız transferler ise buna göre şekillenecek. Önümüzdeki 10 günlük zaman içinde bu çalışmalarımızı tamamlayıp ekibimizle birlikte çalışmalara başlayacağız” dedi. Transfer piyasasının çok pahalı olduğuna değinen teknik adam Salih Eken, yeni alınacak olan isimlerle ilgili çalışmaların gizli tutulmasında fayda olduğunu sözlerine ekledi.

BURAK TAŞPINAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri