Kadro isteyen memur hakkına kavuştu

Hamza Olgun, 4 Haziranda yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile 4/Bli ve 4924lü sözleşmeli memurların yıllardır hak ettikleri ve bekledikleri kadroya kavuştuğunu söyledi

Konu hakkında açıklamada bulunan Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Hamza Olgun, “2008 yılında toplu görüşmelerde sözleşmeli personelin mektuplarını gündeme taşıyarak sözleşmelilere becayiş, eş durumundan tayin ve askerlik sonrası işe başlama haklarını biz almıştık. Açtığımız davalarla sözleşmelilerin keyfi olarak işten çıkarılmasının önüne de yine Türk Sağlık-Sen geçmişti. Kadromu istiyorum kampanyasını başlatarak 15 bin dilekçeyi TBMM veren grup başkanvekillerini ziyaret ederek kadro talebini dile getiren yine bizim sendikamızdı. Bunların dışında sözleşmeliler için döner sermaye yetersizliğinin fesih sebebi sayılmasına son verilmesinden, nöbet ücretlerinin alınmasına kadar birçok kazanımda hep Türk Sağlık-Sen’in adı vardı” dedi.

Hamza Olgun şöyle devam etti: “Sözleşmelileri kadroya geçiren kanun hükmünde kararnamede vekil ebe-hemşireler ile 4/C’lilerin kapsam dışı bırakılması üzücüdür. Sendikamız vekil ebe hemşireler ile 4/C’lilerin de kadroya alınması için yoğun bir mücadele gösterecektir. Bizim istediğimiz tüm sağlık çalışanlarının kadrolu olmasıdır. Sözleşmeli, vekil ebe hemşire ve 4/C’li gibi istihdam modellerinin hepsinin terk edilmesidir. Bundan sonrada asla sözleşmeli personel alımı yapılmamalıdır. Herkes kadrolu olarak istihdam edilmelidir. Ayrıca kadroya geçirilen tüm sözleşmelilerin maaşları genel bütçeden ödenmeli çalışanların maaş sıkıntısı çekmesi gibi bir durumla da karşılaşılmamalıdır. Sözleşmeli personellerin, kadroya geçmeleri için Kanun Hükmünde Kararnamenin yayınlandığı 4 Haziran’dan itibaren 30 günlük süre içinde kuruma dilekçe ile başvurarak kadroya geçme taleplerini bildirmeleri gerekmektedir.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri