'Kadro hayali bile kurdurmadılar'

Güvenlik-İş Konya İl Temsilcisi Oğuzhan Bostan, taşeron işçilerin kadroya alınması hususunda yazılı bir açıklama yaptı.

Bostan, “Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun kamuda çalışan bütün taşeron işçileri kadrolu yapıyoruz açıklaması büyük bir coşku meydana getirdi. Ancak Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın açıklaması ile de büyük hüsrana neden olmuştur. Güvenlik-İş Sendikası olarak taşeron işçilerine kadro verilmesi amacıyla hazırlanacak olan yasa tasarısının Maliye Bakanlığı'nca yapılan açıklamalar nezdinde, gerçekleştirilmeye çalışılanın aslında 'Taşeron İşçilere Kadro Yerine Hak Gaspı' olduğu ortadadır” diye konuştu.

“Kamu’da taşeron işçilere kadro hayali bile kurdurmadılar” diyen Bostan, “Ortaya çıkan ayrıntılar bizlere bir nevi ‘Kamu’da Taşeron İşçisiyle Dalga Geçilmeye’ çalışıldığını göstermektedir. Getirilmeye çalışılan yasa tasarısı ile birlikte, geriye dönük hakların ve kıdem tazminatının yok edilmeye çalışıldığı da ortadadır. ‘Taşeron İşçiler Haklarından Feragat Edecektir’ düşüncesi bile başlı başına düşünülen yasa tasarısının ortaya çıkardığı bir hayal kırıklığıdır. Özel sözleşmeli personele 'hayır', kadrolu işçiliğe 'evet' diyoruz. Çalışma hayatını ilgilendiren ve taşeron belası gibi bir sorunu çözmeye çalışan Hükümet yetkilileri böyle önemli bir konuyu taraflara sormadan, ortak akıla başvurmadan ben yaptım olacak anlayışı ise Sayın Başbakanımızın sivil toplum kuruluşları ve sendikalar ile ilgili yaptığı açıklamaların tam tersidir.

Hani bizlere sorulmadan, uzlaşılmadan çalışma hayatında kararlar verilmeyecekti? Taşeron tasarısının bu haliyle meclis de görüşülmesi sağlıklı değildir. Taşeron işçilere kadro veriliyor aldatmacası ile birlikte düzenlemenin yasalaşması halinde yaşanılacak durumun mevcut düzenden daha kötü bir halde olacağı ortadadır. Taşeron işçilerin hakkı ‘Kadrolu İşçi’ olmaktır. Hakkımız olanı alana kadar, bu zamana kadar olduğu gibi özel güvenlik işçileri ve üyelerimiz için bundan sonra da her türlü mücadeleyi vereceğiz” açıklamasında bulundu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri