"Kadriye Ortakaya, Kurşunla Değil, Şarapnel İle Öldü"

Şanlıurfa Valiliği Kobani sınırında hayatını kaybeden Kadriye Ortakaya’nın asker kurşunu ile öldüğü iddialarını yalanladı. Açıklamada otopsi sonucuna göre Ortakaya’nın ölüm nedeninin şarapnel parçalarından kaynaklandı belirtildi....

Şanlıurfa Valiliği Kobani sınırında hayatını kaybeden Kadriye Ortakaya’nın asker kurşunu ile öldüğü iddialarını yalanladı. Açıklamada otopsi sonucuna göre Ortakaya’nın ölüm nedeninin şarapnel parçalarından kaynaklandı belirtildi.

HDP’li milletvekillerinin sınırı geçmeye çalıştığı sırada Türk askeri tarafından vurulduğunu iddia ettiği ve Meclis gündemine taşınan olay ile ilgili Şanlıurfa Valiliği'nden açıklama geldi. Askeri bölge olan sınırda yaşanan olayla ilgili valilik adına açıklama İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapıldı.

Emniyet'in e-posta adresinden valilik adına yapılan açıklamada Kadriye Ortakaya’nın ölüm nedeninin şarapnel olduğunu belirtildi.

Sınırı geçmeye çalışan gruba müdahale edildiği ancak ateşli silahın kullanılmadığı belirtilen açıklamada, “06.11.2014 günü saat 13.00 sıralarında sınır ihlali yapmaya çalışan bir gruba yönelik askeri personel tarafından gazlı müdahale de bulunulmuş ise de müdahale esnasında ateşli silah kullanıldığına ilişkin asılsız iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.” denildi.

Açıklama şu şekilde devam etti: “ Suriye ülkesi Ayn-ül Arap (Kobani) da çatışma ortamında hayatını kaybeden Kadriye Ortakaya isimli şahsın cenazesi 07.11.2014 günü saat 02.00 sularında Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda görevli güvenlik kuvvetleri ve maktulenin yakınları ile birlikte ülkemize alınmış olup, yapılan otopside Ortakaya' nın muhtemel şarapnel parçası yaralanmasına bağlı yaygın kafatası ve kaide kırıkları ile birlikte beyin harabiyeti ve kanaması sonucu hayatını kaybettiği, ateşli silah ürününe rastlanmadığı anlaşılmıştır.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri