Kadışehri'nde Kadın Ve Çocuklara Özel Tesis Yapılıyor

Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde kadın ve çocuklara yönelik tesislerin inşaatına başlanıldı.Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve İller Bankası tarafından desteklenen 'Şehr-i Kadın Konağı' ile Park...

Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde kadın ve çocuklara yönelik tesislerin inşaatına başlanıldı.

Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve İller Bankası tarafından desteklenen 'Şehr-i Kadın Konağı' ile Park ve Çocuk Oyun Alanı projesiyle ilgili çalışmalara başlanıldığını söyledi. Kaymakamlık ile birlikte hazırladıkları 'Şehr-i Kadın Konağı' projesinin Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından kabul edilip, desteklenmesinin uygun görüldüğü hatırlatan Karadavut, tesislerin tamamlanmasıyla birlikte ilçede yaşayan kadın ve çocukların birlikte mutlu olabilecekleri alanlara kavuşturulmuş olacağının altını çizdi. Projenin hayata geçirilebilmesi için 600 bin liralık bir harcamayla tamamlanacağını kaydeden Karadavut, ''630 metrekare kapalı alana sahip Şehr-i Kadın Konağı projesi ile Kadışehri ilçesinde yaşayan bayanların eğitim, kültür, sanat ve spor faaliyetleri için gerekli ortam sağlanmış olacaktır. Şehr-i Kadın Konağı, içerisinde eğitim salonları, kafeterya, spor salonu, bilgisayarlı kütüphane, çocuk oyun odası, mescit ve anne-bebek odası gibi bölümler bulunmaktadır. Çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanmasını hedefliyoruz'' dedi.

Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut, ilçenin önemli eksiklerinden birisi olan park ve çocuk oyun alanı eksiği de giderilmeye çalışıldığını bildirdi. Karadavut, ''Yapımına başlanılan park içerisinde çocuk oyun grubu, kamelyalar, banklar ve yürüyüş yolu bulunacak.'' diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri