Kadirli'de Kazım Karabekir Paşa Caddesi Açıldı

İstiklal Savaşı'nın önde gelen kahramanlarından Kazım Karabekir Paşa'nın adı Osmaniye'nin Kadirli Belediyesi tarafından alınan karar ile caddede yaşayacak.    Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, saygı duruşu ve...

İstiklal Savaşı'nın önde gelen kahramanlarından Kazım Karabekir Paşa'nın adı Osmaniye'nin Kadirli Belediyesi tarafından alınan karar ile caddede yaşayacak.

    Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasında, Atatürk ve silah arkadaşları ile birlikte Cumhuriyet'in ilkelerine saldırılar yapıldığını ifade ederek, çok üzüldüğünü söyledi.

    Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir Yıldıran, İstiklal Savaşı'nda görevde bulunan babasının yabancılardan kurtardığı il ve ilçelerdeki isminin silinmek istediğini söyledi. Yıldıran, babasının adının yaşatılması adına alınan karar ile adının caddeye verilmesinden dolayı teşekkür ederek "Babamın adının yaşatılması adına çok güzel ve anlamlı bir hizmet yapılmış. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Her Türk evladı gibi Türk Cumhuriyeti'ne hizmet etmek borcumuzdur, görevimizdir, ibadetimizdir." dedi.

    MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu da Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan ve belediye meclis üyelerine teşekkür ederek "Hain anlayışlar geçmişle uğraşırlar, geçmişe gölge düşürmek için uğraşırlar, geçmişten güç alan insanların heyecanını motivasyonunu bozmak için o günlere leke düşürmeye çalışırlar. son günlerde dersimle ilgili yaşanan olaylar dersime gölge düşürmeye çalışanlar işte bu anlayışın uzantısıdırlar." şeklinde konuştu.

    Belediye Başkanı Tarhan ve Azerbeycan Aydınlar Ocağı Başkanı Vügar Gadirov tarafından Yıldıran'a günün anısına plaket verildi. Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, tören sonrası Belediye Gençlik Merkezi'nde ağırladığı misafirlerden Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erkal ile Timsal Karabekir Yıldıran'a Karatepe kilimi hediye etti.

    Törene, MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, İlçe Başkanı Çağlar Balcılar, çevre il Aydınlar Ocağı şube başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, bazı siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte davetiler ve vatandaşlar katıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri