Kadirli Alevi Kültür Derneği'nden Aşure Etkinliği

Kadirli ilçesi Alevi Kültür Dernekleri Şubesi tarafından düzenlenen aşure etkinliğinde birlik beraberlik mesajları verildi. Cemevi bahçesinde düzenlenen etkinlikte 5 bin kişilik aşure dağıtıldı. Birlik ve beraberlik mesajı veren Alevi Kültür...

Kadirli ilçesi Alevi Kültür Dernekleri Şubesi tarafından düzenlenen aşure etkinliğinde birlik beraberlik mesajları verildi. Cemevi bahçesinde düzenlenen etkinlikte 5 bin kişilik aşure dağıtıldı.

Birlik ve beraberlik mesajı veren Alevi Kültür Dernekleri Kadirli Şube Başkanı İbrahim Tunç, ‘’Alevi Kültür Dernekleri Kadirli Şubesi olarak aşure etkinliğini devam ettirmekten büyük gururluyuz. Toplumun bütün kesimlerinden katılımların olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. 16.'sını gerçekleştirdiğimiz aşure etkinliğine katılan herkese teşekkür ederim." dedi.

Aşure etkinliğine katılan Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, toplumun bütün kesimlerinin aşure etkinliğine katılmasının mutluluk verici olduğunu ifade ederek, "Alevi kardeşlerimiz, milli kimliğimizin bir parçası olarak Türk milleti nüfusunun içerisinde yer almışlardır. Bizler, Alevi kardeşlerimiz ve toplumun tüm yapı taşlarıyla ayrılmaz bir milletiz.‘’ dedi. Etkinlik, yöresel sanatçıların şarkıları ve semah gösterileriyle son buldu.

Aşure etkinliğine, Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yzb. Hakan Bozgedik, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Kadirlili vatandaşlar katıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri