Kadir Gecesi'nde camilere akın ettiler

Kur’an-ı Kerim’in indirildiği bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde binlerce Müslüman camilere akın etti.

Kur’an-ı Kerim’in indirildiği bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde binlerce Müslüman camilere akın etti. Meram Belediyesi, Kapı Camii'nde ve ilçedeki 86 farklı camide vatandaşlara kandil simidi ikram etti. Ayrıca kutsal emanetlerden Sakal-ı Şerif'in ziyarete açıldığı N.E.Ü. İlahiyat Fakültesi Camii'nde sahurlayan vatandaşlara da ekmek arası köfte ikramı yapıldı.

Meram Belediyesi, geleneksel hale getirdiği kandil gecesi ikramlarını Kadir Gecesi'nde de sürdürdü. İlçedeki 86 camide vatandaşlara kandil simidi ikram edildi. Vatandaşlar, Teravih namazının hatimli olarak kılındığı Kapı Camii'ne akın edince cemaat çarşının içine kadar yayıldı. Çok sayıda yol trafiğe kapatıldı. Ramazan ayı boyunca okunan hatimlerin topluca duaları yapılarak İslam dünyasında sıkıntı yaşayanların felaha ermesi için bağışlandı.

Bu arada kutsal emanetlerden Sakal-ı Şerif, dün akşam Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii avlusunda ziyarete açıldı. Salavatlar eşliğinde Sakal-ı Şerif tüm cemaate gösterildi. Vatandaşlar asırlar öncesinden gelen, Peygamberimizin (S.A.V.) sakalının yer aldığı cam fanus içindeki kutsal emaneti görmek için sabırsızlıkla bekledi. Cemaatin bir kısmı Sakal-ı Şerif’i öperken göz yaşlarına hakim olamadı.

Teravih Namazı'nın hatimli olarak kılındığı bu camide sahurlayan vatandaşlara da Meram Belediyesi tarafından ekmek arası köfte ikramı yapıldı.

HAMDİ BUĞUR

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri