Kadir Büyükhelvacıgil vefat etti

Helvacızade Grubu Kurucusu ve Onursal Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Büyükhelvacıgil vefat etti

Helvacızade A.Ş. Grubunun Yönetim Kurulu Başkan Tahir Büyükhelvacıgil ve Zade Vital CEO'su Mevlüt Büyükhelvacıgil’in babaları Helvacızade Grubu Kurucusu ve Onursal Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Büyükhelvacıgil vefat etti.

90 yaşında vefat eden Kadir Büyükhelvacıgil’in cenazesi bugün öğle namazına müteakip Sultan Selim Cami’inde kılınacak cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığına defnedilecek. Merhaba  Gazetesi olarak Merhum Kadir Büyükhelvacıgil’e  Allah'tan rahmet, aile efradına başsağlığı ve sabırlar dileriz.

ODA BAŞKANLARINDAN TAZİYE MESAJI
KTO Başkanı Selçuk Öztürk, yayınladığı taziye mesajında şunları söyledi: "Odamızın önceki dönem Meclis başkanlarından Tahir Büyükhelvacıgil'in vefat eden babası Kadir Büyükhelvacıgil'e Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen de şunları kaydetti: "Odamızın önceki dönem başkanlarından, sanayici kardeşimiz Tahir Büyükhelvacıgil'in babası Kadir amcamızın vefatını teessürle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, aileye ve yakınlarına başsağlığı diliyorum."

 

KADİR BÜYÜKHELVACIGİL KİMDİR?

Merhum Kadir Büyükhelvacıgil, 2017 yılında gazetemize verdiği röportajda şunları söylemişti: "

1933 yılında doğdum. Ufak yaşlardan itibaren hep çok çalıştığım, iyi insan yetiştirip, iyi hizmet etmeyi hedeflediğim bir hayatım oldu.  Bugün çocuklarım, torunlarım ve torunlarımın çocuklarıyla büyüyen ailemi mutlulukla izliyorum. Ayrıca varlığı yüz yılı aşan şirketimiz, Konya’daki fabrikalarımızda ürettiğimiz Zade, Zade Vital markalarımız ve Helvacızade Ailesi’nin kıymetli birer fertleri olan 420 çalışanımız da benim için büyük bir gurur kaynağıdır. İstanbul’da, İzmir’de ve Türkiye’nin dört bir yanında emek veren, her biri ayrı niteliklere sahip profesyonel kadrolarımızı da kızlarım ve oğullarım gibi görüyorum, onlara minnettarım. İşe gitmediğim günlerde mutlaka ararlar; “neredesin, niye gelmedin, sana soracağımız şeyler var derler”.  Küçük yaşlardan itibaren çalışmaya başladım ve hep ticaretin içinde oldum. Hayat şartları çok zordu. İmkanlar bugünkü gibi değildi. 7 yaşında saatlerce bekleyerek gaz yağı alırdım. Bir dönem büyük bir kıtlık yaşadık. Kışın okuldan sonra babamın helva dükkanına giderek yardımcı olur, yazları da köye gider çalışırdım. Geriye baktığımda her yaşadığım zorluğun başardığım işlerde büyük bir payının olduğunu görüyorum. Ben de babamın kurduğu imalathanede aynı işi devam ettirdim. Dükkanımı erken saatte açtım, müşterilerime her zaman en iyi ürünü sunmayı prensip edindim. Geceleri eşim Sıdıka Hanım'la helva yapıp gündüzleri satardım. Pazar günleri bile dükkânı açar çalışır, bayramlarda 1000 adet şeker kutusunu hediyelik olarak paketlerdik. Bu şekilde durmadan çalışmak suretiyle, helva ve şekerleme alanında üretim kapasitemiz sürekli arttı. Senelerce böyle çalıştık.

ÇOCUKLARIMI DÜNYA VİZYONU İLE YETİŞTİRDİM”:

Üç çocuğum bulunuyor, iki erkek ve bir kız. Sevgili kızım çocuklarını yetiştirirken, iki oğlum Tahir ve Mevlüt'le birlikte çalışmaya var gücümüzle devam ettik. Babamdan gördüğüm ve bana başarı getiren iş disiplinini ve çalışma azmini çocuklarıma da aşılamak için onları 7-8 yaşlarından itibaren imalathaneye getirdim. O dönemlerde helvanın yanı sıra lokum ve reçel de yapıyorduk, oğullarıma kayısının çekirdeklerini, vişnenin çekirdeklerini çıkarttırırdım, gül ve çilek ayıklattırırdım. Çocuklara sorumluluk aşılamak için biri 18 ve biri 15 yaşında iken noter aracılığı ile imza yetkisi verdim.  Çocuklarımın eğitimlerini ihmal etmedim. Dünyadaki yenilikleri görebilmeleri ve ufuklarını açabilmeleri için yurtdışına gönderdim. Bugün çocuklarımın yaptıklarını görünce, doğru hareket ettiğimi düşünüyor ve huzur doluyorum. Helva imalathanemizin yanı sıra gıda toptancılığına da başladık. 1950 yıllardan bu yana Türkiye'nin en önemli markalarının Türkiye geneli dağıtımlarını başarı ile gerçekleştirdik ve devam ediyoruz. Uluslararası ve ulusal firmalarla derin dostluklarımız oluştu ve hizmetlerimizden her zaman için memnun kaldılar.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri