Kadınlar kendilerini şiddetten korumalı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslar Arası Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında Şefkat-Der basın toplantısı düzenledi
Kadın sığınma evlerindeki kadınların katıldığı toplantıda, kadınların can güvenliğinin nasıl sağlanacağı konuşuldu. Açıklamayı yapan Şefkat-Der Başkan Yardımcısı Ayfer Erel, Eğer kadınlar risk altındaysa boşanma isteklerini direk eşlerine söylemelerini söyledi. Çocukların ve kendinin can güvenliğini sağlandıktan sonra boşanma isteklerini söylemeleri gerektiğini dile getiren Ayfer Erel, “Can güvenliğinizi sağladıktan sonra eşinizi telefonla arayıp boşanmak istediğinizi eşinize söyleyin. Ailenizin ve yakınlarınızın yanına sığınmayın. Boşanmak istediğinizi kimseye söylemeyin. Devlet sığınma evlerine yerleştikten sonra ya da kendi imkanlarınızla tuttuğunuz bir eve yerleştikten sonra boşanma işlemlerine başlayın. Risk altındaysanız eşinizden ayrıldıktan sonra aldığınız su faturası, telefon faturası gibi evrakları kendi adınıza almayın” dedi.
SAVUNMA SPORLARI ÖĞRENİN
Kadınların eşlerine karşı kendilerini savunmaları gerektiğini ifade eden Erel, “Risk altında olmadığınız dönemde hızlı koşmaya yönelik spor ve savunma sporlarına, fiziksel güçlenme sporlarına ağırlık verin. Karate, boks, judo, tekvando gibi sporların kurslarına gitmeniz kendiniz açısından iyi olacaktır. Kadın idmansız olduğu için erkek hızlı bir şekilde yakalayıp kadını öldürüyor ve şiddet uyguluyor. Acil durumda daha hızlı koşabilmek için kesinlikle topuklu ayakkabı kullanılmamalıdır. Spor ayakkabı veya rahat koşabilinecek ayakkabılar giyilmelidir. Üzerinizdeki kıyafetlerin spor olması kaçmanız ve savunma açınızdan fayda sağlar. Eşiniz çok sinirli ise içecek ve yiyeceklerinin içine belli olmayacak şekildi düzenli olarak sakinleştirici katın. Eğir hayati yönden risk altında olduğunuzdan emin olursanız bıçak ve sopa gibi yaralayıcı aletlerle kendinizi savunun. Bahsettiğim bu önerilerin eğitimini boş zamanlarınızda veya bekarken yaparsanız daha fazla yarar sağlar” diye konuştu. Eşinden ayrıldıktan sonra bayanların başka bekar kadınlarla ev tutmalarını öneren Ayfer Erel, beraber yaşanacak bekar kadınların polis olmasını tercih etmelerini önerdi.
HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri