"Kadınlar hayata değer katıyor"

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı Kadın Kolları tarafından düzenlenen 8 Mart Kadınlar Günü etkinliğinde “Hayata Değer Katan Kadınlar” başlığı altında toplumda kadının yeri ve önemi anlatıldı

Saadet Partisi Konya Kadın Kolları Başkanı Fazilet Bütüner, yaptığı basın toplantısında programın amacının çalışan, örnek teşkil eden başarılı kadınlara teşekkür etmek ve kadınların yanında olduklarını göstermek olduğunu açıkladı. Bütüner, kadınların toplumdaki yerini anlatarak başladığı konuşmasında, “Kadın, toplumun inşasında büyük pay sahibidir. Toplumun her alanında çalışan, üreten, iradesini; kimsenin etkisinde kalmadan, her türlü baskının dışında ,özgür ve özgün şekilde ortaya koyan kadınlar,daha güzel bir yarını şekillendirecek en önemli unsurdur” ifadelerini kullandı

KADINLAR MEDENİYETİ İNŞA EDER, TOPLUMU İHYA EDER

Kadınların sahip olduğu özellikleri iyinin ve doğru olanın gerçekleşmesi için kullandığna değinen Bütüner, “Adaletin hâkim olduğu gelişmiş bir toplum için, kadınların etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabilmeleri büyük önem taşımaktadır. Türkiye’de; kadınların, çocukların gençlerin ve bütün vatandaşlarının geleceğe umutla baktığı, toplumsal barış ve huzurun tesis edildiği insan onuruna yakışır bir yaşam tarzının hüküm sürdüğü mutlu bir ülkeyi hedefliyoruz. Kadının eğitimini, sağlığını, sosyalleşmesini ve üretime katılmasını sağlamak, bunların önündeki engelleri kaldırmak, aslında hem bireye hem de topluma yapılan en büyük yatırımdır” cümlelerinin altını çizdi. Bu imkânların herkesin doğal hakkı olduğunu savunan Bütüner, kadınların bu haklara erişiminin daha zorlu olduğunu da belirtti. Çalışan kadınların, çalışma hayatı içinde verdiği mücadeleye de değinen Bütüner, kadınların sosyal güvenceden mahrum statüde ve ucuz iş gücü olarak çalıştıklarını vurguluyıp, “Çıkarılan yasalar ve iyileştirmeler olsa da, bu yasaların uygulanmasındaki keyfilik ve denetimsizlik, özel sektör başta olmak üzere birçok alanda büyük bir mağduriyet oluşturmaktadır. Çalışan kadının şartlarını, eşitlik ilkesinden ziyade adalet ilkesi ile düzenlemek devletin asli vazifesidir. Özellikle düşük ücret ile çalışan kadınların, sorumlu oldukları çocuk ve yaşlı bakım hizmetlerinin, devlet tarafından “sosyal devlet” anlayışıyla karşılanması hususunda da gerekli düzenlemelerin yapılması atılacak önemli bir adımdır" ifadelerine dikkat çekti.

KADIN CİNAYETLERİ BU ÜLKENİN EN DERİN YARASIDIR

Ev kadınlarının hakları konsunu da değinen Bütüner, ““Çalışıp para kazanıyorsa değerlidir” yargısı, tüm hayatını, ailesi ve çocuklarına adayan ve bunu tercih eden ev hanımını değersizleştirmektedir. Kadın, yaratılışı gereği annelikvasfı ile toplumu oluşturan en önemli unsurdur. Bu yüzden geleceğimizi şekillendiren ve evde ağır işçi olarak çalışan kadınların, ev hanımlarının, “özlük haklarının verilmesi” için yapılacak düzenlemeler bir lütuf değil en doğal hakkın teslimidir.” dedi. Konuşmasına toplumdaki kadın şiddetini vurgulayarak devem eden Bütüner, tek bir kadının, bir insanın uğradığı zulmün karşısında ayağa kalkmanın öncelikle inancın gereği olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Kişinin “hayatı” hiç kimsenin tekelinde değildir ve fiili duruma ceza, en üst seviyeden verilmelidir. Gayretimiz ve mücadelemiz adil ve yaşanabilir bir dünya için. Amacımız başta Türkiye’deki insanlar olmak üzere tüm insanlığın saadetidir.”

KADINLAR BİZİM İÇİN HER GÜN ÖNEMLİ
Bugün kadını; yazılı-görsel-sosyal medyada, reklamın ve tanıtımın bir unsuru, şiddetin ve tacizin bir mağduru olmaktan çıkarıp, çalışan, düşünen, öğreten, iyileştiren, güzelleştiren, ilham veren yanının görünmesine, bilimin, sanatın, ekonominin, eğitimin, huzur ve barışın, sevginin öznesi olarak ülkemizin yarınlarına olan katkısının desteklenmesine herkesin ihtiyacı olduğunu vurguladı. Bütüner, “Varlık gösterdiği her alanda umut olan, hayatı yenileyen tüm kadınlarımızı taktirle karşılıyor, Türkiye’ye kattığı değerle iftihar ediyoruz. Bu süreçte Biliyoruz ki, kadınlarımızın cesareti, dirayeti ve fedakarlığı ile ülkemizin aşamayacağı engel yoktur. Ve biliyoruz ki, kadınların değer katmadığı hayat, siyaset, ekonomi, sivil toplum eksik kalacaktır.”  Program sonunda ‘Konya’ya Değer Katan Kadınlar’ başlığı altında Fatma Alkan Menekşe ve Zeliha Ceylan’a hediye takdim edildi.  Ayrıca parti içi ödüller kapsamında Cennet Ayıntablıyım ve Şerife Şen’e ‘Teşkilatçı Plaketi’ takdim edildi.

Fatma Alkan Menekşe Kimdir?

04.02.1952 yılında Bozkır’ın Ahırlı kasabasında dünyaya geldi. 1955 yıllında ailesiyle birlikte geldiği Konya Merkez’de ilk, orta, lise eğitimini tamamladı.1971 yılında Hüseyin Menekşe ile evlendi 3 çocuk annesidir. 1973 Yılında başladığı öğretmenlik görevinden 1998 Yılında emekli olmuştur. 1994 yılında başlayan engelleri kaldırma çabaları “yeryüzü meleklerini koruma derneği” ile hız kazanmıştır.

Zeliha Ceylan Kimdir?

Tandır ekmeğini yoğuran şekil veren ve pişiren bir usta Zeliha Ceylan. 15 yaşında Niğde’den Konya’ya geldi. Konyalı değil ama Konya’ya özgü tandır ekmeğini yapıyor. Meram Eskiyol üzerinde kurdukları tandır fırınları ile vatandaşın özlemini gideren Zeliha Ceylan tandır büyük ilgi görüyor. Zeliha usta, önemli siyasilere Konya'ya gelen üst düzey bürokratlara ve pek çok ünlüye de zaman zaman ekmek yapıyor. Yanındaki kadın elemanlara da iş imkânı sağlayan Zeliha Ceylan yaklaşık 20 yıldır bu işi yapıyor.

ZELİHA ÇİÇEKDAĞ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri