Kadınlar geleceğimizdir

Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezi dualarla açıldı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Tarihin her döneminde kadınlarımızın dik duruşu, fedakârlıkları sayesinde bugüne geldik. Kadınlar ülkemizin geleceğidir” dedi

Meram Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve adını ‘Devlet Kurtaran Hatun’ olarak bilinen Büyük Selçuklu Sultanı Tuğrul Bey’in eşi Altuncan Hatun’un isminden alan Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezi, Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Alavardı Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde bulunan merkez bodrum, zemin ve üzerinde 2 kattan oluşuyor. Bin 750 metrekarelik inşaat alanına sahip olan merkezin zemin katında Meram Nüfus Müdürlüğü bulunurken üst katlarda ailelerin kullanabileceği bir kabul salonu, fitness alanı ve yine belediye bünyesinde ilk defa kurulan Kadın ve Aile Müdürlüğü bulunuyor. Tesisin açılış törenine Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Ak Parti Meram ilçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, Ak Parti Selçuklu ilçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, oda ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

KADINLAR GELECEĞİMİZDİR

Törende konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, tesisin temelinin 2015 nisan ayında atıldığını belirterek “Altuncan Hatun Türk tarihinin müstesna şahsiyetlerinden biridir. Altuncan Hatun söz konusu devlet ollunca evladını dahi zindana attırmaktan çekinmeyen bir şahsiyettir. Eşi Selçuklu Sultanı Tuğrul Bey’i kurtarmak için ordu toplayıp sefere çıkan Altuncan Hatun, devlet kurtaran hatun olarak tarihe geçmiştir. Bugün Türk kadının gücünü şahsında bayraklaştıran Altuncan Hatun adına yaptırdığımız tesisin açılışın kadın bir belediye başkanı olarak açmanın gururunu yaşıyorum” dedi. Kadın ve Aile Müdürlüklerini Konya’da ilke defa Meram Belediyesi’nin kurduğunu ifade eden Toru, şöyle konuştu: “Müdürlüklerimiz bu binada hizmet verecek. Tarihimize baktığımızda pek çok alanda kadınlarımızın başarısını görmek gurur verici. Kadının olmadığı yerde ilim irfan ve medeniyetten söz edilemez. Kadın toplumun kılavuzudur. Kadın her başarılı erkeğin arkasında değil, yanındadır, önündedir. Türk kadını tüketen değil, üretendir. Kadınlar ülkemizin geleceğidir. Kadınlarımız yuvalarının sıcak kalması için çocuklarına kol kanat gererken, kanatları altına aldığı aslında bir memlekettir, millettir. Tarihin her döneminde kadınlarımızın dik duruşu, fedakarlıkları sayesinde bugüne geldik.”

SORUNLARA ÇÖZÜM BULUNACAK

Dinimizin kadın ve erkeği basit bir eşitlikle tanımlamadığını belirten Toru, şöyle konuştu: “Aksine huzur ve rahmet vesilesi saydığı kadını beşeriyetin onurlu bir varlığı olarak kabil etmiştir. İslamiyet kadını toplumun kurucu öznesi olarak tanımlamıştır. Yakın tarihimizde Milli mücadele yıllarında 7 düvele diren kadınlarımızın 15 Temmuz’da nasıl direndiğine şahit olduk. Önümüzdeki dönemde de kadınlarımızın şer odaklarına en iyi cevabı vereceklerinden şüphemiz yoktur.” Tesis hakkında da bilgi veren Toru, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadınlarımızın bir araya gelip sohbet edebilecekleri bu tesiste ayrıca tüm dernek ve STK’larımıza fırsat vereceğiz. Geleneksel aile yapısının hızla değişmesi ile bu geçişlerde yaşanılan sorunlara bu tür tesislerde çözüm bulacağız.”

Ak Parti Meram ilçe Başkanı Abdülkadir Özöğür de konuşmasında kadınların Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “Kadınlar günü sadece bir güne sığdırılamaz. Çünkü kadınlar bir günün değil, 365 gün erkeğinin arkasında yanında önünde evladı ile iştigal eden, milli ve manevi değerlerimizi gelecek kuşaklara aktaran ulvi bir varlıktır” şeklinde konuştu. Ak Parti Meram Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu ve Alavardı Mahallesi Muhtarı İbrahim Avcı da yaptıkları konuşmada tesisin yapımından dolayı Fatma Toru’ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından tesis dualar eşliğinde açıldı.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri