Kadına yönelik şiddet arttı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları, kadın cinayetleri hakkında Zafer Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt da destek verdi.

Grup adına konuşan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nazife Demirhan, "Toplumumuzun kanayan bir yarası olan şiddet, insanoğlunun dünya üzerinde var olmasından bu yana devam etmektedir. Toplum vicdanını acıtan bu sorun toplumun duyarlılığına rağmen maalesef aşılmış değil. Son günlerde kadına şiddet arttı. Kadına yapılan her türlü şiddeti kınıyoruz. Kadına yapılan şiddetin sadece eğitimle çözüleceğine inanıyoruz. Topluma verilecek eğitimle kadınlarımıza hakkettikleri değeri vermeliyiz. Kadınlarımızın sorunları ve isteklerine el uzatıp, çözüm bulmalıyız. Yaşanan kadın cinayetlerinden sonra kadın dayanışmasını daha güçlü sağlamalıyız. Toplumun kanayan bu yarasını ancak eğitim yoluyla çözülebileceğine inanıyoruz. Bu korkunç olaylara ancak insanları eğiterek dur diyebiliriz" dedi.

CEZA İNDİRİMİ OLMASIN

Kadın cinayetlerine artık 'dur' denmesi gerektiğini vurgulayan Demirhan, şu ifadeleri kullandı: " Kadınlar olarak, cennet vatanımızda cehennem yaşamak istemiyoruz. Korkusuz yaşamak istiyoruz. Bir zamanlar kapılarımızı kilitlemezdik şimdi ise çelik kapılara kilit vuruyoruz. Bu konuda her birimi göreve davet ediyoruz. İnsanlık utanç içinde kan ağlıyor. Evlatlarımızın canlarını ve namuslarını korumak bizim görevimizdir.  Suçlulara ceza indirimlerine de karşıyız. Ceza indirim uygulayan hakimlerin adil olmasını istiyoruz. Biz kadınlar olarak güzel ülkemizde korkmadan, huzurlu,barış içinde yaşamak istiyoruz. Cinayetler, tecavüzler ve tacizler artık dursun diyoruz."

MESUT TURAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri