Kadına en büyük değeri İslam veriyor

Karatay Belediyesi ve KTO Karatay Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan 3'üncü Karatay Konferansları'nın 2 inci bölümünde K.T.O. Karatay Üniversitesi Arap Dili Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hüseyin Çeliker'in konuşmacı olarak katıldığı "İslam'da Kadın ve Şidde

Karatay Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen konferansa Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Baran, K.T.O. Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Tuğba Bayraktar, K.T.O. Karatay Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Ali Bozgedikve kursiyerler katıldı.

"İslam insanlığın korkulu rüyası değildir" diyerek söze başlayan Dr. Hüseyin Çeliker, İslam'ın birlik ve kardeşlik dini olduğunu belirterek tüm insanlığı ve mahlukatı kucaklayan bir din olduğunu vurgularken insanın en mükemmel varlık olarak yaratıldığını söyledi. Peygamber efendimizin sünnetinden ve Kur'an ayetlerinden örnekler vererek "İslam'da Kadın ve Şiddet" konulu konferansını sürdüren Çeliker, yapılan bir ankete göre şiddete uğrayan kadınların yüzde 21'i bunu hiçbir kimseye açamadığını ve evinde kendi sinesine çektiğini dile getirerek dünyanın her ülkesinde kadına olan şiddetin her geçen gün arttığını belirtti. "İslam eşittir Kkadına şiddet, böyle bir olay yok" diyen Dr. Hüseyin Çeliker, şiddet konusunu islamla bağdaştırılmaması gerektiğini ifade ederek kadına şiddet sadece Müslümanların meselesi değil, Müslüman olmayan hatta hiç bir dine inanmayan insanlarda da şiddetin olduğunu söyledi. Arap Dili Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hüseyin Çeliker, Peygamber efendimizin "Cennet anaların ayağı altındadır" hadisini katılımcılara hatırlatarak, İslamın kadına en büyük değeri verdiğini ve kadını baş tacı yaptığını sözlerine ekledi. Konferansın sonunda konuşmacı Dr. Hüseyin Çeliker'e, Karatay Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşe Gündoğar Şenyiğit tarafından çiçek ve hediye takdim edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri