Kadın toplumun bel kemiğidir

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Kadın Kolları, "Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin 77. Yıldönümü" ile ilgili program düzenledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Kadın Kolları, "Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin 77. Yıldönümü" ile ilgili program düzenledi. Dedeman Otel'de dün gerçekleştirilen programa; AK Parti Konya milletvekili Av. Ayşe Türkmenoğlu, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Ayşe Böhürler, Konya Barosu Avukatlarından Süheyla Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı ile merkez ilçe belediye başkanı eşleri ve AK Parti Kadın Kolları üyesi katıldı. Program açılışında konuşan AK Parti Konya milletvekili Av. Ayşe Türkmenoğlu, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının 77. yıl önce verildiğini anımsatarak, "Türkiye kadınına seçme ve seçilme hakkındı birçok ülkeden önce verdi. Bugün gelişmiş olan ülkelerden önce Türkiye, kadının değerini vermiştir. Bugün hükümetimiz de kadına bu konuda değer verdiğini göstermektedir. Meclis'te ve il genel meclislerinde kadın sayısı partimiz döneminde artmıştır. Partimiz, kadına sadece kadın olduğu için değil bilgi ve birikimleri nedeniyle bu temsil güçleri veriliyor. Partimiz yine kadına yönelik pozitif ayrımcılık uygulanması kararı alarak hakların anayasal olarak da vurgulamıştır" diye konuştu.

Türkmenoğlu, "Dinimizde de kadının gerçek hakkı verilmiştir. İktidar partisi olarak kadına seçme ve seçilme hakkının 77. yıldönümünü kutluyoruz. AK Parti olarak kadına önem vermeye devem edeceğiz. Kadın toplumumuz bel kemiğidir" dedi.

AK Parti Konya Kadın Kolları Başkan Vekili Hasibe Çepni de, kadının önemini ve toplum hayatına kattığı değeri anlatmaya gerek olmadığını vurguladı. Kadınların İslam ile söz sahibi olduğunu anımsatan Hasibe Çepni, "Kadınlar İslam Dini'nden önce diri diri gömülüyordu. İslam Dinimiz ile kadın hakkını elde etti. Bugüne geldiğimiz de Türk kadını toplumun her yerinde var. Siyası alanda da Türk kadını 77 yıl önce yerini aldı. Türk kadının siyası arenada da bulunmasından gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrası AK Parti MKYK Üyesi Ayşe Böhürler ve Konya Barosu Avukatlarından Süheyla Şahin, kadın ve elde ettiği kazanımlar ile ilgili dinleyicilere bilgi verdi.

MUSTAFA AKÇA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri