Kadın kooperatiflerinin desteklenmesine ilişkin protokol 5 yıl daha uzatılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen, "Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü"nün yenilenerek, 5 yıl daha uzatılacağı bildirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı'nda yer alan "Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi" hedefi kapsamında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı işbirliğinde 2018'de "Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Protokol kapsamında 81 ilde "Kadın Kooperatifleri Çalışma Grupları" oluşturularak, yıllık faaliyet planları hazırlandı. Faaliyet planlarında atölye çalışmaları ve seminerlere yer verildi.

Ayrıca Kadın Kooperatifleri Bölgesel Buluşmaları düzenlendi. Kadın kooperatifleri arasında iletişimin geliştirmesi, yerel yönetimlerin kadın kooperatiflerinin desteklenmesi konusunda farkındalıklarının artırılması ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasının hedeflendiği 10 bölgesel buluşmada, 3 bin 550 kişiye ulaşıldı.

Protokol kapsamında, 81 ilde yapılan 894 çalıştay, eğitim ve bilgilendirme toplantılarıyla da yaklaşık 45 bin kişiyle bir araya gelindi, 434 kooperatif ziyareti gerçekleştirildi, 1007 yeni kadın kooperatifi kuruldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri