'Kadın Katilleri Çok Ağır Cezayla Cezalandırılsınlar'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, eski nişanlısı tarafından Nuray Çelik ve babası Hasan Çelik'in öldürülmesiyle ilgili görülecek dava öncesi basın açıklaması yaptı. Açıklamaya öldürülen Nuray ve Hasan Çelik'in ailesi de...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, eski nişanlısı tarafından Nuray Çelik ve babası Hasan Çelik'in öldürülmesiyle ilgili görülecek dava öncesi basın açıklaması yaptı. Açıklamaya öldürülen Nuray ve Hasan Çelik'in ailesi de katıldı.

Adliye önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri “Kadın kardeşlerimiz öldürülmesin” pankartını açarak slogan attı. Eyleme anne Bingül Çelik, kızları Nazife Çelik ve Canan Binici de katıldı. Babası Hasan ve kardeşi Nuray’ı cinayete kurban veren kardeş Canan Binici, Canan, “Bütün kadınlar ve herkes için buradayım. Bizim davamız gibi tüm davalarında ağır ceza ile sonuçlanmasını istiyorum. Hiçbir indirim almadan kadın katilleri çok ağır cezayla cezalandırılsınlar.” dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir temsilcisi Sanem Deniz Kural, “Biliyoruz ki kadın cinayetleri her geçen gün artıyor. Ama bu cinayetlere karşı hem alınan önlemler yetersiz hem de ağır ceza kararları çok az. Ancak bizler mücadele ettikçe kazanıyoruz. Geçtiğimiz bir hafta boyunca hem Eskişehir’de hem Uşak’ta hem İzmir’de takip ettiğimiz 3 davadan da hiçbir ceza indirimi uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis kararları çıktı. Bunlar bizim için çok önemli. Bu bizim mücadelemizin bir sonucu. Nuray ve Hasan Çelik kardeşlerimizin davasında da aynı sonucun çıkması için buradayız.” şeklinde konuştu. Basın açıklamasına katılan Nuray Çelik'in annesi Bingül Çelik ise kocası ve kızının fotoğrafını taşıyarak gözyaşı döktü.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri