Kadın huzura hasret

Saadet Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Fazilet Bütüner, “Perde önünde yere göğe sığdırılamayan kadınlar, perde arkasında meta haline dönüştürülüyor. Günümüz kadını, huzur ve mutluluğa hasret” dedi

Saadet Partisi Konya il Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Saadet Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Fazilet Bütüner, Başkan Yardımcıları ve İl Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan  Fazilet Bütüner, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içtenlikle kutluyoruz. Dünya bugün, kadınlar günü diye bir gün kutluyor. Bugün kadınlar için şiddetten arındırılmış bir dünyanın inşası için dayanışma günü olarak kabul ediliyor. Ancak çok ilginç olan bir şey var ki o da şiddet üreten batı zihniyetinin onun kurbanlarına anma ve hatırlama günü düzenlemesidir. Bugün perde önünde yere göğe sığdırılamayan kadınlar, perde arkasında batılı ülkeler tarafından bir meta haline dönüştürülüyor, modern köleliğe sürükleniyor, şiddete, tacize ve ölümlere maruz bırakılıyor” dedi.

KADIN REKLAM ARACI DEĞİLDİR

Batı medeniyetinin, kadına iki yüzlü davrandığını ifade eden Bütüner, şöyle konuştu: “Bizim medeniyetimiz dışında kadına değer verdiğini iddia eden bütün sistemler, ona sadece bir vitrin malzemesi olarak kıymet vermekte, arka plânda ise kadını ancak ekonomik bir meta olarak kullanıp ezmekte ve tüketmektedir. Bugün kapitalist toplumumuzda eşitlik mücadelesi vermeye çalışan kadın, gerçekte kendi yaratılış kanunlarını çiğneyerek biraz daha köleliğe itilmektedir. Çünkü batı bütün tarihi boyunca kadını köle olarak görmüştür. Maalesef kadın, günümüz hayatının hemen hemen tüm sektörlerinde tüketime yöneltici, kâr malını arttırıcı bir reklam aracı olarak görülmekte ve bu uğurda manevi hiçbir değer yargısı önemsenmeden hunharca harcanmaktadır. Günümüz kadını, huzur ve mutluluğa hasret. Modern hayat ve eşitlik sözlerinin ardına sığınarak kadının itibarını zedeleyen olumsuz ortamlarda sabahlara kadar çalıştıran zihniyet, kadının annelik hakkını gasp ediyor. Kadın ve erkeği birbirine rakipmiş gibi göstermek her iki cinse karşı yapılmış bir zulümdür. Çünkü onlar, birbirinin tamamlayıcısıdır. Efendimiz(SAV) 'Ey insanlar! Kadınlarınızın haklarına riayet etmenizi ve bu hususta Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim.' Bizler kadınlara ‘Of dahi demeyin’ diyen bir medeniyetin sahipleriyiz. Bizim medeniyetimizin temellerinde şiddetin izine asla rastlanmaz. Bizler, cennetin anaların ayakları altında olduğuna inanan, bir medeniyetin temsilcileriyiz. Kadınlar Allah'ın emanetidir. Toplumsal seferberlik ile ahlaklı insan olmanın, erdemli olmanın, insana, canlıya hatta eşyaya saygılı olmanın gereği anlatılmalı, dünyayı, insanları, kadınları tüketmek yerine 'emanet olduğu' bilinci inşa edilmeli ve korunmalıdır.”

ADEM TURAN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri