Kadın hakları hâla yetersiz

CHP Kadın Kolları Konya İl Başkanı Nazife Demirhan,"Kadınlardan Cumhuriyet ile gerçekleşen haklardan vazgeçilmesi isteniyor. Türkiye'de kadın hakları hala yetersiz" dedi

CHP Kadın Kolları Konya İl Başkanlığı, 8 Mart Dünyü Kadınlar Günü sebebiyle bir basın toplantısı düzenledi. CHP Konya İl Binası'nda düzenlenen basın toplantısına çok sayıda kadın kolları ve parti üyesi katıldı. Kadına ve emek mücadelesine adanmış 8 Mart Dünyü Kadınlar Günü'nü, kadına şiddetin, eşitsizliğin adaletsizliğin gölgesinde kutlanamayan bir gün olduğunu ifade eden CHP Kadın Kolları Konya İl Başkanı Nazife Demirhan,"160 yıl önce bugün; Newyork'ta 40 bin dokuma işçisi kadının, kapitalizmin dayattığı düşük ücret, uzun ve ağır çalışma koşullarına karşı direnişi 129 kadın işçinin yanmasıyla sonuçlanmış, o günden bu yana 8 Mart kadına ve emek mücadelesine adanmıştır. Bu kadınların cinsiyetten kaynaklı her türlü ayrımcılığa, şiddete ve eşitsizliğe karşı baş kaldırdıkları gündür" ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE'DE HALEN KADIN HAKLARI YETERSİZ

2017 Türkiye'sinde kadınlar açısından gelinen noktanın iç açıcı olmadığını; ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda hala eşitlik mücadelesini veren kadınların ülkemizde başka kaygılar ve tehlikelerle yüz yüze olduğunu belirten  Demirhan,"Emeğimizin, özgürlüklerimizin, bu güne dek kazanılmış her türlü haklarımızın ötesinde laik demokratik cumhuriyetimiz ve tehdit altında, terör, şiddet, işsizlik, yoksulluk, adaletsizlik gibi sorunlar ve zorluklarla dolu ülke gündeminde, hiç yeri yokken tek adam yönetimini meşrulaştırma amaçlı bir anayasa değişiklik paketi bizlere dayatılmaktadır.  Biz kadınlardan Cumhuriyet ile tanıştığımız çağdaş ve eşit birey olma yolunda kavuştuğumuz kazanımlarımızdan zorlu mücadelerle geliştirdiğimiz haklardan vazgeçmemiz isteniyor" ifadelerini kullandı.

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ KABUL EDİLMİYOR

"Kadın-erkek eşitliğine inanmadığını açıkça söyleyen bir anlayışın, bütün yetkileri tek başına ele geçirdiğinde sırf bu alanda geriye gidişi öngörebilen biz kadınların kararı yine hayır'dır." diyen Demirhan, sözlerini şu ifadelerle noktaladı: "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, kadına seçme ve seçilme hakkının verildiği meclisten kadın vekillere söz hakkı verimeyen ve şiddet uygulanan bir meclise dönüştürüldüğü için kadınların kararı hayır'dır. 2015-2016 eğitim öğretim yılında 143 bin 62 kız çocuğu okula devam edememiştir. Son on yılda 482 bin 908 kız çocuğu zorla evlendirilmiş, son 15 yılda çocuklara cinsel istismar yüzde 434 artmıştır."

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri