Kadın Girişimci Ve Mikro İşletmelere 1,3 Milyar Tl Destek

Ziraat Bankası, Avrupa Yatırım Fonu (AYF) işbirliğiyle mikro işletmelere ve kadın girişimcilere kredi desteğini 1,3 milyar TL’ye çıkardı.

Ziraat Bankası, Avrupa Yatırım Fonu (AYF) işbirliğiyle mikro işletmelere ve kadın girişimcilere kredi desteğini 1,3 milyar TL’ye çıkardı.

Konuyla ilgili Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamada, 2012 sonunda Avrupa Yatırım Fonu’ndan sağlanan teminatla ticari faaliyete yeni başlayan mikro ölçekli işletmelere ve kadın girişimcilere 300 milyon TL’lik kredi temin edildiği belirtildi. Devam eden işbirliğinin yoğun talep görmesi üzerine de mevcut kredi programını 1 milyar TL daha artırarak 1,3 milyar TL’ye çıkarıldığı kaydedildi. Programın ilk 300 milyon TL’lik bölümünün kısa zamanda 7 binin üzerinde müşteri kitlesine ulaştığı kaydedilen açıklamada, AYF teminat desteğinden en fazla 5 yıllık ticari faaliyeti olan, çalışan sayısı 9’u geçmeyen ve yılsonu cirosu 2 milyon Euro’nun altında olan mikro işletmelerin yararlanabileceği ifade edildi. Proje kapsamındaki en fazla 50 bin TL limitli kredilerin 12-60 ay arası vadelerle ve cari faiz oranı üzerinden yüzde 20 indirimli olarak kullandırılacağı da belirtildi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri