Kadın girişimci artmalı

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez, Türkiyede ekonomik refahın artması ve ülke ekonomisinin daha da büyümesi için kadın girişimci sayısının artması gerektiğini söyledi
Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez, kadınların iş dünyasında daha çok söz sahibi olması için Türkiye’de somut adımlar atan odaların başında geldiklerini söyledi. Üzülmez, girişimci kadınların sayılarını artırmak için eğitim ve danışmanlık hizmeti başta olmak üzere, ürettiği ürünü satamayan kadınlar için pazar sorununu aşmalarına öncülük ettiklerini anlattı. Üzülmez, “Girişimci kadınların en önemli sorunu olan finans sorununun çözümünde KOSGEB destekleri başta olmak üzere hibelerden faydalanmaları için stratejik yol haritaları hazırlamalarına katkı sağladık” dedi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yapan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez, daha fazla kadın girişimci çıkarmak, kadınların ekonomik hayatta daha aktif olmalarını sağlamak amacıyla söz değil, somut projeler üretip bu projeleri hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Üzülmez, “Konya Ticaret Odası geçmişte ilk kadın meclis üyesinin bulunduğu kurumken, bugün en çok kadın meclis üyesinin bulunduğu odaların başında gelmektedir. Kadınlarımızın her vatandaş gibi eşit haklara sahip olduğu ülkemizde, kadınlarımızın iş hayatında, sivil toplum kuruluşlarında ve sosyal hayatta daha aktif olmalarının gerektiğine inanıyoruz. Bunu başarmaları için oda olarak onların sürekli destekçisi olduk” dedi.
GİRİŞİMCİ SAYISINI ARTIRMALIYIZ
Üzülmez açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Türkiye’nin ekonomik refahını arttırmak için girişimci sayımızı arttırmak zorundayız. Ülke ekonomimizi daha da büyütmek istiyorsak kadınlarımızdan oluşan girişimci sayımızı artırmalıyız. Bunun için Konya Ticaret Odası, kadınların iş hayatına atılmalarını ve girişimcilik yapmalarını teşvik etmek amacıyla eğitim, danışmanlık başta olmak üzere önemli çalışmalar yapmıştır. Semt pazarlarının yanı sıra, Real ve Kule Site alışveriş merkezlerinde ücretsiz satış noktaları oluşturulmuş, böylece ürettiklerine pazar bulamayan hanımlarımızın önemli bir sorunu çözüme kavuşmuştur. KTO bünyesinde oluşturduğumuz Kadın Girişimciler Kurulu ve Kadın Girişimciler Masası, geçtiğimiz iki yıl içerisinde ciddi çalışmalar gerçekleştirmiştir. Beypazarı ve Safranbolu’ya teknik geziler düzenlenmiştir. Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın ekonomiye sağladığı her katkı, ülke kalkınmasına katkı anlamına gelmektedir. Dün olduğu gibi gelecekte de kadın girişimcilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri