Kadın Basketbolcular Dünya Sınavına Hazır

2014 FIBA Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası Ankara'da başlıyor. Türkiye Kadın Basketbol Milli Takımı 27 Eylül Cumartesi günü grubundaki ilk maçını saat 19.00'da Fransa ili oynayacak.Şampiyona öncesinde basın toplantısı düzenleyen...

2014 FIBA Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası Ankara'da başlıyor. Türkiye Kadın Basketbol Milli Takımı 27 Eylül Cumartesi günü grubundaki ilk maçını saat 19.00'da Fransa ili oynayacak.

Şampiyona öncesinde basın toplantısı düzenleyen Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, "4 yıl sonra erkeklerin ardından bayanların da dünya şampiyonası organizesyonunu yapmanın gururunu yaşıyoruz. Son 20 senede hem erkek hem de bayanlarda önemli hamleler yaptık. Kadınlarda dünya sıralamasının üst sıralarında yer almak istiyoruz." diyerek şöyle konuştu:

"İlk kez katılıyoruz. Bundan önceki şampiyonalarada ABD ve Rusya'nın üstünlüğü vardı. Dünyanın iyi oyuncuları Türk basketbolseverlerin önünde mücadele edecek. Dünya şampiyonasını kazanan takım direk olarak olimpiyatlara katılma şansını yakalayacak. Londra'da büyük başarılara imza attık. Bu turnuvada hedefimiz guruplarda başarılı sonuçlar alarak üst tura çıkmak ve İstanbul'da finalde mücadele etmek."

Ankaralı basketbolseverlerin salona gelmesini isteyen Başkan Turgay Demirel, "Tüm takımımız şampiyonaya hazır ve inançlılar. Ankara'da eleme maçlarını oynayacak olmamız bizim için avantaj. Geçmişte bize destek olan Ankaralı sporseverleri maçlarımıza bekliyoruz. Sadece bizim maçlarımız değil dünya devlerini de taraftarlardan izlemesini istiyorum." dedi.

Toplantıya katılan Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar ise Türkiye'nin geçmiş dönemlerde organizasyon konusunda başarılı olduğunu belirterek, "Bu şampiyonanın Türkiye'de yapılmasından mutluluk duyuyoruz. Bu organizasyonların kusursuz olması gerekiyor. Türkiye Basketbol Federasyonu bu işi en iyi şekilde yapılacak. Türkiye organizasyon yapma konusunda çok başarılı. İnşallah bayanlarımız 70 milyonun beklentilerine karşılık verecektir. Yapacaklarının en iyisini yapacaklarına inanıyoruz." diye konuştu.

Şampiyonaya iyi hazırlandıklarını ve iyi bir jenerasyon ile Türkiye'de kadın sporcu sayısının artmasına yardımcı olduklarını belirten Kadın Milli Takımı Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ise yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar üç önemli organizasyonda yer aldık. Olimpiyatlar hayalimizdi ve madalya bile alabilirdik. Şimdi ilk kez dünya şampiyonasına katılıyoruz. Grubumuzda zorlu rakipler bulunuyor. Tüm rakipler bizim için çok önemli. Turnuvaya iyi başlamak arzusundayız. Kararlı ve istekliyiz. Oyuncularıma her zaman güvendim. Kendileri bu branşta Türkiye'ye örnek oldular." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri