Kadim medeniyete vefa

Selçuklu Belediyesi "Selçuklu Torunları Osmanlı'nın İzinde" kültür projesi kapsamında her gün 40 kişiyi Bilecik ve Sögüt'e götürüyor Altay, "Ecdadı tanımak, tanıtmak ve dua ile anmak ismimizi aldığımız Kadim Selçuklu Medeniyetine vefamızdır" dedi

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Çanakkale Gezisi ile tüm Türkiye'de ses getiren Selçuklu Belediyesi bu yıl da Osmanlı'nın kurulduğu topraklar olan Bilecik ve Söğüt'e düzenlediği kültür turları ile önemli bir  organizasyona imza atıyor.  “Selçuklu Torunları Osmanlı'nın İzinde” ismi ile düzenlenen ve ilk etapta  Bin 400 kişinin yararlanacağı etkinlik kapsamında Konya'dan Bilecik ve Söğüt'e yüksek hızlı tren ile  günü birlik kültür turları yapılıyor. Selçuklu Devleti'ne başkentlik eden Konya'dan tur ile Bilecik ve Söğüt'e gidenler Osmanlı Devleti'nin kurulduğu topraklarda tarihe tanıklık ediyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'da faaliyet gösteren yazılı ve görsel medya temsilcileri ile birlikte ecdada dua için Bilecik'e gitti. Konya'dan gelen kafileyi Bilecik Tren Garında Bilecik Valisi Süleyman Elban karşıladı.  Selçuklu Belediyesinin böyle bir organizasyona imza atmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Elban 'Konyalıları Bilecik'te ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum'' dedi. Elban, daha sonra makamında ağıladığı Başkan Altay'a kayı bayrağı ve börk hediye etti.

ŞEYH EDEBALİ TÜRBESİ ZİYARET EDİLDİ

Gezi kapsamında ilk olarak Şeyh Edebali Türbesi ziyaret eden Konya heyeti daha sonra Bilecik Yaşayan Şehir Müzesini ziyaret etti. Heyet daha sonra Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapan Söğüt ilçesini ve Söğüt’ü fetheden Ertuğrul Gazi'nin Türbesi ile Kuyulu Mescit'i ziyaret etti. Her iki ziyaret noktasında da Kur'an-ı Kerim okunarak ecdada dua edildi. Geziye katılan basın mensupları günün sonunda Yüksek Hızlı Tren ile Konya’ya geri döndü.

 KÜLTÜR TURLARI DEVAM EDECEK

"Selçuklu Torunları Osmanlı'nın İzinde" projesi hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Altay," 6 Nisan'da başlayan projemizi 14 Mayıs'ta tamamlamış olacağız. Bugüne kadar sizlerle birlikte 1320 kişiyi Bilecik'e getirmiş olduk. Proje tamamlandığında 1400 vatandaşımız Bilecik ve Söğüt'ü ziyaret etmiş olacak.  Selçuklu Belediyesi olarak özellikle Çanakkale'ye yapmış olduğumuz ziyaretlerden sonra Bilecik gezisi de çokça talep gören bir program oldu. Proje kapsamında Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi'nden öğrenci arkadaşlarımız, emekli konağı ve mahalle konağındaki amca ve teyzelerimiz bu programa dahil oldu.  İnşallah ilk etabını 14 Mayıs'ta tamamladığımız "Selçuklu Torunları Osmanlının İzinde" programımız sonbaharla birlikte yine her gün 40 kişilik gruplar halinde devam edecek.  Bu konuda kayıtlarla ilgili yeni bir duyuru yapacağız" dedi.

ECDADI TANITMAK, TANIMAK VE ANMAK VEFADIR

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Ertuğrul Gazi Türbesi önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:  "Konyalılar olarak bizler ecdadın mirasına sahip çıkmak ve o mirası gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Bizim Selçuklu ismini aldığımız Kadim Medeniyete karşı vefa borcumuz var. Her fırsatta bu borcu ödemek için farklı etkinlikler düzenliyoruz. Özellikle gençler ve çocuklarımıza bu değerleri öğretmemiz gerekiyor. Tarihini bilmeyen bir toplumun gelecek için söyleyecek sözü olmaz. Bizim tarihimiz kahramanlıklarla doludur ve bu milletin her ferdi bu kahramanlıkları öğrenmelidir.  Bu programlar sıradan bir gezi değildir, bu programlar ecdada vefadır, ecdada duadır. Bu programlar geçmişi tanımamız için bir fırsattır. Selçuklular ve Osmanlılar ile ilgili üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" Altay, konuşmasının sonunda programın icra edilmesinde çok büyük emek ve katkı sağlayan ve  gezimizin başında bizi karşılayan Bilecik Valimiz Süleyman Elban'a çok teşekkür ediyoruz. Yine burada bizi yalnız bırakmayan Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri