Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu: Validebağ Halkının Sesine Kulak Verilmeli

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Üsküdar Validebağ Korusu’nda yerel yönetim ve mahalle halkı arasında yaşanan gerginliğin endişeyle takip edildiğini belirtti. Nuhoğlu, "Validebağ halkının sesine kulak verilmeli." dedi. Yazılı...

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Üsküdar Validebağ Korusu’nda yerel yönetim ve mahalle halkı arasında yaşanan gerginliğin endişeyle takip edildiğini belirtti. Nuhoğlu, "Validebağ halkının sesine kulak verilmeli." dedi.

Yazılı açıklama yapan Aykurt Nuhoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Üsküdar Validebağ Korusu'nun yanında bulunan araziye cami inşaatının yapılmasına karşı oluşan kamuoyu tepkisi yerel yönetimler, kamu kuruluşları tarafından dikkate alınmalıdır. Sorun cami inşaatı sorunu değildir. Halkın iradesinin, beklentisinin yok sayıldığı imar politikalarıdır. Yaşayanların 'yeşil alan' olarak korumak istedikleri bir alanın herhangi bir nedenle imara açılması çoğulcu, bir arada birlikte yaşam anlayışına aykırıdır. İnsanların yaşadıkları yerle ilgili görüşlerinin, beklentilerinin dikkate alınmadığı bir kamu yöneticiliği sürekli bir çatışma konusu olacaktır. Bu da pek tabii doğru bir kent politikası değildir. Yerel yönetimlerin sorumlulukları, halkın ihtiyaçlarını tespit etmektir; onların beklentilerinin dışında kendi anlayışını dayatmak değildir. Validebağ Korusu’nda yaşananlar da insanların kentine sahip çıktığı örnekler arasında yerini alıyor."

Validebağ halkının yeşil alanlarını korumak istediğini kaydeden Nuhoğlu, "Buna kulak vermek; bu tepkiyi önemsemek gerekir. Doğasına, kentine sahip çıkan duyarlı ve sorumlu yurttaşlar olarak Validebağ halkıyla çatışmak değil; onların bu tutumu, önemsenmeli, değerli görülmelidir. Yerel yöneticiler, halkın mutlu olduğu yaşam alanlarının kolaylaştırıcısı, savunucusu olmalıdır. Bu anlamda Validebağ Korusu’nda günlerdir yaşanan bekleyişi, cami inşaatı yapanlar ve ona karşı çıkanlar olarak değil, yeşil alanına sahip çıkan yurttaşların iradesi olarak görmek gerekmektedir." görüşlerini dile getirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri