KADEM'den İstanbul Sözleşmesi'ne destek!

Kadın ve Demokrasi Derneği KADEM toplumun temel dinamiklerini tahrip eden bir yapıya sahip olan İstanbul Sözleşmesi'nin savundu eleştirilere yanıt verdi.

 İslam, aile ahlakına ve kültürümüze tamamen zıt olan adeta aile yapımıza konulmuş bir bomba olan maneviyat ve aile düşmanı İstanbul Sözleşmesine KADEM yine sahip çıktı...

Kadın ve Demokrasi Derneği KADEM toplumun temel dinamiklerini tahrip eden bir yapıya sahip olan İstanbul Sözleşmesi'nin savundu eleştirilere yanıt verdi.

Akit yazarı Dilipak, İstanbul Sözleşmesini savunanlara karşı ağır ifadeler kullanmasının ardından, Dilipak'a bu sözleri nedeniyle dava açmaya hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın başkan yardımcılığını yaptığı KADEM, İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik eleştirilere 16 maddelik açıklamayla yanıt verdi. 

Açıklamada, "İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun kadını üstün cinsiyet ilan etmemekte bilakis kadınların sadece kadın oldukları için maruz kaldıkları aşağılama, ikinci sınıf insan yerine konma, zorunlu kürtaj, kadın sünneti, erkeklere kıyasla daha fazla maruz kaldıkları türden (cinsel taciz ve ırza geçme, ısrarlı takip, aile içi şiddet, zorla evlendirme, zorla kısırlaştırma) gibi şiddet türlerine karşı kadınlara bir koruma imkanı sunmaktadır." denildi. Açıklamada, “Toplumsal Cinsiyet' eşcinsellik ya da cinsiyetsizleştirme değildir" ifadesi kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri