Kaçakların Avrupa’ya Geçme Hayali Gümrükte Son Buldu

Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında düzenlenen 4 ayrı operasyonda 16 kaçak yakalandı. Avrupa ülkelerine gitmek üzere yola çıkan kaçaklar, binlerce kilometrelik yolu kat ettikten sonra Türkiye’ye ulaşıyor. Yolculuklarının kalan kısmını...

Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında düzenlenen 4 ayrı operasyonda 16 kaçak yakalandı.

Avrupa ülkelerine gitmek üzere yola çıkan kaçaklar, binlerce kilometrelik yolu kat ettikten sonra Türkiye’ye ulaşıyor. Yolculuklarının kalan kısmını tamamlamak isteyen kaçaklar göçmenler, çeşitli vasıtalarla sınır bölgesi olan Edirne’ye geliyor. Buradan Yunanistan ve Bulgaristan’a hareket eden kaçaklar güvenlik göçleri tarafından yakalanıyor. Kaçakların bir bölümü ise gümrük kapılarını kullanarak Avrupa’ya geçmeyi deniyor. Genellikle uluslararası taşımacılık yapan TIR’lara gizlenen kaçaklar, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü görevlilerinin engeline takılıyor.

Bu kapsamda Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında kaçaklara yönelik gerçekleştirilen 4 ayrı operasyonda Mynmar ve Suriye uyruklu toplam 16 kaçak yakalandı. Olayla ilgili olarak 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar gümrükteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliye sevk edildi.

Yakalanan 16 kaçak ise sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri