Kaçak Suriyeliler Sahil Güvenlik Helikopterinden Kaçamadı

Mersin'de denetim görevi yapan Sahil Güvenlik helikopteri kaçak balıkçı teknesi ile yurt dışına kaçmaya çalışan 57 Suriyeliye geçit vermedi.    Sahil Güvenlik ve Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri, gerçekleştirdikleri...

Mersin'de denetim görevi yapan Sahil Güvenlik helikopteri kaçak balıkçı teknesi ile yurt dışına kaçmaya çalışan 57 Suriyeliye geçit vermedi.

    Sahil Güvenlik ve Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri, gerçekleştirdikleri denetim sırasında Mersin'in Tarsus ilçesi 20 kilometre açıklarında bir balıkçı teknesinde çok sayıda kaçak olduğunu tespit etti. Kaçakların bulunduğu tekneye havadan ve karadan operasyon yapan ekipler kıyıya yanaşmasını sağladı. Yapılan çalışmalar sonunda teknede 57 Suriyeli olduğu tespit edildi.

    İtalya üzerinden Avrupa ülkelerine kaçmaya çalışan 57 Suriye vatandaşı, işlem yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi. Ekipler, balıkçı teknesinin kaptanı hakkında ise yasal işlem başlattı.

    Öte yandan Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Türkiye genelinde 2014 yılı içerisinde düzensiz göç ile bağlantılı olarak 421 arama kurtarma faaliyeti icra edildiği ve 5 bin 120 göçmenin sağ olarak kurtarıldığı bildirildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri