Kaçak elektrik kullanımında PKK telkini var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kaçak elektrik kullanımında Dicle ile Van bölgesi çıkartıldığında Türkiye'deki kayıp kaçak oranının Avrupa Birliği'ndeki oranlardan düşük olduğunu belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kaçak elektrik kullanımında Dicle ile Van bölgesi çıkartıldığında Türkiye'deki kayıp kaçak oranının Avrupa Birliği'ndeki oranlardan düşük olduğunu belirtti. Doğu Anadolu Bölgesi'nde kaçak elektrik kullanımını terör örgütü PKK'nın telkin ettiğini belirten Yıldız, "PKK'nın telkinleri var orada. Ödemeyin diyor. Güya, Kürt vatandaşımızın bir müktesep hakkıymış gibi bahsediyor. Bizim ayrımız, gayrımız yok ki. Doğusu, batısı, kuzeyi güneyi. Bu ülke hepimizin" dedi.

Ankara'dan Yüksek Hızlı Tren ile Konya'ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ilk olarak Dedeman Otel'de düzenlenen Meram Elektrik Dağıtım Şirketi'nin bölge toplantısına, ardından da partisinin 'Tanıtım Medya Günleri'ne katıldı.

KAÇAK ELEKTRİK

Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Yıldız'a, elektrik faturalarında kayıp kaçak bedellerinin yer almaması ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde kaçak elektrik kullanımının yoğun olduğu iddialarının olduğu hatırlatıldı. Bakan Yıldız da, Türkiye'nin son 10 yılda kat ettiği mesafelerden birinin de kayıp kaçak elektrik kullanımıyla ilgili olduğunu ama bunun yeterli olmadığını belirtti. Doğu Anadolu Bölgesi'nde kaçak elektrik kullanımını terör örgütü PKK'nin telkinlediğini belirten Bakan Yıldız, şunları söyledi:

"Bugün, Dicle ile Van bölgesini çıkardığınız da, Türkiye'deki kayıp kaçak oranları Avrupa Birliği ülkelerinin kayıp kaçak oranından daha düşüktür. Türkiye'de yüzde 9.4 'tür. O iki bölgeyi kattığımız zaman ortalamamız yüzde 15'lere kadar artıyor. Bizim orada daha farklı bir çözümle, açıkça söyleyeyim, PKK'nın telkinleri var orada. Ödemeyin diyor. Güya, Kürt vatandaşımızın bir müktesep hakkıymış gibi bahsediyor. Bizim ayrımız gayrımız yok ki. Doğusu, batısı, kuzey güneyi. Bu ülke hepimizin. O yüzden, enerji üretim hakkı bir yerin, tüketimi başka yerin. Böyle bir izahat olmaz. Biz orada vatandaşımıza anlattıkça, dokusu çok düzgün olan vatandaşlarımız daha fazla anlayacaklar ve böyle bir konunun arkasına sığınmayacaklar. Ben buna inanıyorum. Bu bir kul ve devlet hakkı. Böyle bir vebalin altına, onlarda girmeyecektir diye düşünüyorum. 2015 yılı sonuna kadar yaptığımız özelleştirmelerle birlikte, ben bunun mutlaka giderileceğine inanıyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri