Kabinenin gündemi ekonomi!

Uzun Kurban Bayramı tatilinin ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yoğun bir mesai dönemine başlıyor.

Bugün yapılacak Kabine toplantısında ekonomik gelişmeler ve enflasyonla mücadele ana gündem maddeleri olacak. Toplantıda memur ve emekli maaş zammı ile kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme de ele alınacak. Ayrıca terörle mücadele ve dış politikadaki önemli konular da değerlendirilecek.

GÖZLER KABİNE TOPLANTISINA ÇEVRİLDİ

Genellikle iki haftada bir yapılan Kabine toplantısı, Kurban Bayramı tatili nedeniyle bu kez dokuz günlük bir aradan sonra gerçekleşiyor.

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılması beklenen toplantıda, deprem bölgesi konutlarının yapım sürecini hızlandıracak önlemler ve seçim vaatleri arasında yer alan ev hanımlarının emeklilik hakkı, gençlere vergisiz telefon ve faizsiz evlilik kredisi gibi konular da ele alınacak.

KRİTİK KONULAR MECLİS GÜNDEMİNDE

TBMM ise bayram tatilinin ardından yarın çalışmalarına yeniden başlayacak. Bu hafta içerisinde Meclis'e sunulması planlanan torba teklifte, memur zammı ve kira artışı sınırlaması yer alacak.

Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren bu düzenlemeyle en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek. Zam oranları, enflasyon farkı ve refah payı gibi kriterlere göre belirlenecek ve memur emeklilerini de etkileyecek. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte zam teklifinin son şekli verilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri