Kabinede iki Konyalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk kabinesini açıkladı. Açıklanan kabinede Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum iki Konyalı isim olarak yer aldı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis’teki yemin töreninin ardından Anıtkabir'den ayrılarak Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne doğru yola çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yol boyunca süvariler de eşlik etti. Erdoğan, Külliye'de top atışlarıyla karşılandı. Erdoğan, Anıtkabir'den Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giderken yol boyunca kendisini bekleyen vatandaşları selamladı. Vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla Erdoğan'ı karşıladı. Erdoğan'ın geçişi esnasında vatandaşlar ellerindeki karanfilleri ve gülleri makam otomobilinin üzerine serpti. Yeni hükümet sisteminin ilk cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın göreve başlaması dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görkemli bir tören düzenlendi. Törende yeni sistemin ilk kabinesi de açıklandı. Açıklanan listede 2 Konyalı isim yer aldı.  1965'te Konya Kulu Tavşancalılı olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk ve orta öğrenimini Konya’da tamamladı. Liseyi Bursa Erkek Lisesi'nde bitiren Koca, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1988'de tamamlayarak tıp doktoru unvanını aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise aslen Konya Karapınar Akçayazılı olmakla birlikte 1976 yılıhnda Ankara’da doğdu. TOKİ ve Emlak Konut GYO’da görev alan Koca, Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu.

DÖNÜŞÜM TAMAMLANDI

Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni, yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelmesiyle başladı. Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemiz tarihinin en önemli demokratik dönüşümlerinden biri tamamlanmıştır" dedi. Sözlerine “Dünyada yönetim sistemini demokratik yollarla değiştirebilen az sayıdaki ülke arasına Türkiye olarak girmiş bulunuyoruz" diye başlayan Erdoğan, demokrasinin 15 Temmuz gecesi milletin kanı ve canıyla aslında rüştünü ispat ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanın Erdoğan, 16 Nisan halk oylaması ve 24 Haziran seçimlerinin ülkenin demokrasisinin sandıkta rüştünün en üst düzeyde ispatı olduğunu bildirdi. Gerek katılım gerekse kesin sonuçlara bakıldığında ortaya çıkan tabloyla dünyada eşi ve benzeri olmayan bir seçim gerçekleştiğini anlatan Erdoğan, "Bir kez daha hem seçim sonuçlarının hem de yeni yönetim sistemimizin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum" diye konuştu.

81 MİLYONUN CUMHURBAŞKANIYIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerde sandığa giderek iradesini yansıtan 50 milyonun üzerindeki vatandaşın her birine parti ve aday ayrımı gözetmeksizin şükranlarını sunarak, şahsını cumhurbaşkanlığına layık gören 26 milyon 331 bin vatandaşa ayrıca teşekkür etti. "Artık 81 milyonun cumhurbaşkanı olarak görevimizi yürüteceğiz" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası için yüreğinde ülke ve millet sevdası olan herkesle birlikte çalışmaktan memnuniyet duyacağız."  Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yönetim sisteminin hazırlıklarına 16 Nisan halk oylamasının hemen ardından başladıklarını vurgulayarak, "Uzun ve yoğun bir mesainin ürünü olan yeni yönetim sistemi mimarimizin çalışmalarını geçtiğimiz günlere kadar devam ettirdik. Cumhurbaşkanlığı Merkez Teşkilatı, bakanlıklarımız, politika kurullarımız, ofislerimiz başta olmak üzere, yeni dönemin ruhuna uygun şekilde yönetim mimarimizin çatısını oluşturduk" değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı bakanlıkların isimleriyle aynen muhafaza ettiğini, işlevlerini ve bağlı kurumlarını değiştirirken bazı bakanlarını birleştirdiklerini, bazılarını da tümden lağvettiklerini aktardı.Erdoğan, yeni yapılarıyla bakanlıkların daha etkili ve hızlı icraat yapabileceklerine inandığını, yeni sisteme göre kurulan ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ndeki bakanların isimlerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarının ardından kabine üyeleriyle beraber, basın mensuplarına poz verdi.

HALİD ŞEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri