Kabil Valisi: Kimse Yok Mu İyi Ve Kötü Günde Hep Yanımızda Oldu

Afganistan'ın başkenti Kabil Valisi Abdul Cebbar Takva, savaşlar nedeniyle fakirliğin arttığı ülkede on yıldır ihtiyaç sahibi yoksul ve yetim halkın derdine derman olmaya çalışan Kimse Yok Mu derneğinin faaliyetlerini överek gönüllülere...

Afganistan'ın başkenti Kabil Valisi Abdul Cebbar Takva, savaşlar nedeniyle fakirliğin arttığı ülkede on yıldır ihtiyaç sahibi yoksul ve yetim halkın derdine derman olmaya çalışan Kimse Yok Mu derneğinin faaliyetlerini överek gönüllülere teşekkür etti. Kızıl Ay Başkanı Fatma Geylani de, "Devletlerin yaptığı siyaseti yardım kuruluşlarına uygulamaması gerekiyor." dedi.

Kabil Valisi Abdul Cebbar Takva, Cihan Haber Ajansı’na verdiği mülakatta, "Ben uzun zamandır ülkenin bir çok vilayetinde görev yaptım. Yaklaşık iki senedir Kabil valisiyim. Farklı yardım alanlarında kardeş Türkiye ile irtibattayız. Özelikle Kimse Yok Mu Derneği'nin faaliyetlerini görüyoruz. İyi ve kötü günlerimizde hep yanımızda olmuş. Ramazan ve kurbanda fakirlere yardım ederek devletimizin yanında olmuş. Fakir ve yoksuzlara yardım etmek Müslümanların ruh ve vicdanlarının diri olmasıdır. Afganistan senelerce savaşlardan sonra kendine gelmeye çalışıyor." diye konuştu.

Vali Takva, "Afgan halkının yardıma ihtiyacı var. Kimse Yok Mu’nun Afgan halkının hizmetine sunduğu okul, köprü, yol ve farklı alanlardaki faaliyetlerini unutmamak gerekirken, onları takdirle yâd ediyorum. Afganistan ve Türkiye’nin tarihten kopmaz bir bağı var. Dolayısıyla Afgan halkı bu yardım ve iyilikleri hiçbir zaman unutmayacak. Onların yardımlarına daha farklı bakılıyor. Afganistan devleti ve halkı yapılan yardımların fazlasını beklemekte. Çünkü bizim dinimiz, kültürümüz bir, halkın da beklentisi çok." ifadelerini kullandı.

HALK KİMSE YOK MU'NUN FAALİYETLERİNİ GAYRİMÜSLİMLERİNKİNDEN FARKLI DEĞERLENDİRİYOR

Müslüman bir ülkenin yardım organizasyonu olarak Kimse Yok Mu’nun faaliyetlerinin yansımasının daha farklı olduğunu vurgulayan Abdul Cebbar Takva, "Gayrimüslim ülkeler böyle bir faaliyet gösterse, çok göze batmıyor. Ama Kimse Yok Mu’nun faaliyetlerini halk farklı olarak kabul ediyor ve bu faaliyetlerin halk nezdinde ayrı bir kıymeti var." şeklinde konuştu.

Fakir, yoksul, yetim ve maaşı az olan vatandaşların yardımlardan istifade ettiğine işaret eden vali, "Devlete çalışan birçok insanın aldıkları maaşları belki aylık masraflarının yüzde 50’sini bile karşılamıyor. Onlar bu yardımlardan istifade ediyorlar. Bu yardımlar hem sevap kazandırır, hem de insani bir iştir. Zaten yardım etmek dinimizin ve şeriatımızın hükmüdür. Ben yapılan bu yardımlardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Türkiye bayrağının Afganistan bayrağı yanında her zaman dalgalanması dileğiyle." diyerek yapılan hizmetler için şükranlarını arz etti.

DEVLETLER SİYASETLERİNİ YARDIM KURULUŞLARINA UYGULAMAMALI

Kızıl Ay Başkanı Fatma Geylani de, "Bir yardım kuruluşunun tarafsız olması çok önemlidir. Siyasetten uzak olması lazım ve devletlerin yaptığı siyaseti yardım kuruluşlarına uygulamaması gerekiyor." diyerek Kimse Yok mu'nun Türkiye'de maruz kaldığı muameleyi eleştirdi.

Afgan halkının fakirliğinin ağırlıklı sebebinin eğitimsizlik olduğunu vurgulayan Kızıl Ay Başkanı, "Ben çok mutluyum çünkü KYM Afganistan’da okul inşa etti. Afganistan gibi 35 yıl savaş geçiren çok az ülke vardır. Maalesef bu savaşlardan dolayı halkımız okuma ve çalışma alanlarında geri kalmış. Evler yıkılmış ve hayat değişmiş. Bugün Afganistan’ın yardıma ihtiyacı var. Ve birçok yıl daha yardıma ihtiyacı olacaktır. Bu süreçte Kimse Yok Mu derneği yetimlere her zaman yardım etmiş. Doğal afetlerde kendim şahidiyim her zaman imdada yetişmiş. Mesela son dönemde Badahşan’da yaşanan toprak kaymasında zarar görenlere yardım ulaştırdı. Ramazan, kurbanlara yardım ediyorlar. Dul kadınlar, yetimler ve daha nicelere kendim şahidiyim yardımda bulunuyor." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri