Kabakcı: Suriye mutlaka özgür olacak

Suriyeli Muhalifler, TBMM Meclis İdare Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcıyı makamında ziyaret ederek, son gelişmeler hakkında bilgi verdi

Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (ORSAM)  Ankara’da düzenlediği “O Gün Sonrası;  Suriye’de Demokratik Geçişi Desteklemek”  başlıklı toplantı için Ankara’ya gelen ve bir grup Suriyeli Muhalif, toplantının ardından ORSAM Başkanı Hasan Kanpolat ile birlikte TBMM İdare Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Kabakcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mustafa Kabakcı, Suriye’de yaşananlardan ve Suriye Halkına yönelik yapılan müdahaleden etkilenmemek mümkün değil. İç karışıklıktan önce Suriye’ye yaptığım ziyaretlerde kendimi Kilis’te, Hatay‘da nasıl hissediyorsam öyle hissettim. Biran önce dökülen kanın sona ermesi en büyük temennimizdir. Hükümetimiz ve Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu bu konuda elinden geleni yapıyor. Bölgenin ihtiyacı olan istikrarın sağlanması, Barışın egemen olması ve bütün insanların etnik kökenine inancına bakılmadan rahat bir yaşam sürebilmeleri için herkes üstüne düşen görevi yapmalıdır” dedi.

SURİYE HALKI ÖZGÜRLEŞECEK

Ohio Shawnee Devlet Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapan ve grupta yer alan  Al-Azm, ise Orsam’ın düzenlemiş olduğu bu organizasyonun çok önemli olduğunu, bir gün bu katliamın sona ereceğini ve Suriye halkının özürlüğüne kavuşacağını belirterek en büyük arzularının Türkiye’nin uyguladığı  demokrasinin Suriye içinde de  geçerli  olmasıdır. Suriye’yi seven herkesin silahı bırakması, Eset Rejimi sadece muhaliflere değil herkese zulmediyor dedi. Umarım bir gün özgürlüğümüze kavuşur ve Hz Mevlana’yı ziyaret etmeyi Allah bize nasip eder” diyerek görüşmeden duyduğu memnuniyeti belirtti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri