KAAN bu tarihte Türk motoru ile uçacak

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil, KAAN için tarih verdi. Ayrıca Kotil, KAAN'ın Türk motoru ile uçacağını açıkladı.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, 2028 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile Hava Kuvvetlerine 20 tane KAAN teslim edileceğini belirtti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kültür ve Sanat Bilim Haftası kapsamında 2. kez düzenlenen "Türkiye'nin Havacılık Vizyonu" programına katılan ve etkinlikte öğrencilere Türk Havacılık ve Uzay Sanayii hakkında bilgiler veren Kotil, "Cumhurbaşkanımızın talimatı, 2028 yılında Hava Kuvvetlerine 20 Hava Kuvvetlerinin görevlendirilmesi yönündedir. Bundan sonra 8 tane daha yapıyoruz. Sonra 1 tane daha yapıyoruz. Üstelik 2028'de Türk motoru olacak. Onun için yapıyoruz. Türk motorları da üretiliyor. Genç adamımız 10 numara. İsterseniz başarırsınız." dedi.

“YOLCU UÇAĞI PROJESİ YOK”

Boeing ve Airbus'a parça ürettiklerini belirten Kotil, "Ama bu yolcu uçağı 5 milyar dolar yatırım gerektiriyor. Projelerimizin tamamlanmasını engelliyor. En büyük hayalimiz 2028 yılında Hava Kuvvetlerine 20 KAAN kazandırmak. Bu uçağın F16'dan daha iyi, en azından Rafale'yi karşılayacak kadar iyi olmasını sağlamak. Böyle bir firmanın başka bir projeye başlamaması gerekiyor. TAI'mizin Kaan, Hürjet, Hürkuş, Anka3'ü, dördü de gelecek, artık Kaan'ın ona ihtiyacı var. Anka2, Anka1, ardından Atak, Atak2, Gökbey ve Gökbey'in ağabeyi ve 2 uydu yeterli. Bütün güçlerimizi oraya yoğunlaştırıyoruz. Bu nedenle şu anda yolcu uçağı bulunmuyor. Ama politikacılarımız karar veriyor ve biz de bu fırsatı buluyoruz." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri