Juncker: Ab Desteği Olmasaydı Yunanistan Arjantin Olurdu

Avrupa Komisyonu'nun yeni seçilen Başkanı Jean-Claude Juncker, ilk ziyaretini Yunanistan’a gerçekleştirdi. Atina'da Başbakan Antonis Samaras ile bir görüşme yapan Juncker, “Yunanistan Avrupa’ya aittir. Platon (ünlü filozof), ikinci ligde...

Avrupa Komisyonu'nun yeni seçilen Başkanı Jean-Claude Juncker, ilk ziyaretini Yunanistan’a gerçekleştirdi. Atina'da Başbakan Antonis Samaras ile bir görüşme yapan Juncker, “Yunanistan Avrupa’ya aittir. Platon (ünlü filozof), ikinci ligde oynayamaz." diyerek Atina’ya olan desteğini yineledi.

Avrupa Komisyonu’nun yeni seçilen Başkanı Jean-Claude Juncker, Başbakan Samaras ile bir görüşme gerçekleştirdi. Baş başa görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Juncker, “Yunan Başbakanı kardeş ve dost olarak görüyorum.” dedi. Yunanistan’ın ekonomik krizinin en kötü döneminde Eurogroup başkanlığı yaptığını hatırlatan Juncker, iki konuda 'aslanlar gibi' mücadele verdiğini söyledi: “Biri, Yunan yetkililerin yön değiştirerek reformlar yapmaları, ikincisi ise diğer ortakları Yunanistan’ın Eurogroup’ta kalması konusunda ikna etmek." dedi.

“YUNANİSTAN AB ÜYESİ OLMASAYDI ARJANTİN OLURDU”

Yunanistan’da krizle mücadelede büyük mesafeler katettiğini ancak krizin sonuna henüz gelinmediğini kaydeden Juncker, “Tam olarak tünelden çıkmış değiliz. Ancak çok büyük ilerleme oldu. Öngörülemeyen gelişmelere karşı dikkatli olursak hazırlıklı olmuş oluruz. Yunanistan ve Arjantin konusunda paralellik kurulamaz. Ancak Yunanistan AB üyesi olmasaydı, vatandaşların yaşamında büyük değişimler kaydedilecek ve Yunanistan Arjantin olacaktı.” şeklinde görüş bildirdi.

Başkanlığı döneminde Avrupa Komisyonu'nun önceliğine dair Juncker, “Gelecek 5 yılda öncelik büyüme politikalarına verilecek. AB bütçesinin yüzde 3’üne denk gelen büyümeye yönelik 300 milyar Euro’luk bir program var. Finansal kontrollerin sona gelindiğini söylemedim. Bütün Avrupa ülkeleri bunu uygulanmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

SAMARAS: BÜYÜMEYE GEÇİYORUZ

Başbakan Samaras da Yunanistan’ın krizle mücadele başarısını anlattı. Samaras, “Yunanistan bütün hedefleri tutturuyor. Küçülmeden çıkıyor ve problemsiz rekabetçi yeni bir döneme giriyor.” dedi.

Juncker ile Yunanistan’ın geleceğini konuştuklarını belirten Samaras, “Bir daha böyle kriz olmamalı. (Bütçe) Açıklara dönüş olmamalı. Umudu herkes için görünür bir perspektife dönüştürmeliyiz.” şeklinde konuştu. Samaras, Juncker'e Yunanistan'a olan desteklerinden ötürü teşekkür etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri