Judocular ilgisizlikten şikayetçi

Judo ve Kuraş Federasyonu Başkan Vekili Cenap Serdar, ''Futbola gösterilen ilginin yüzde 5'i bize gösterilse ülkemizin bayrağı dünyanın her yerinde şanla şerefle dalgalanır'' dedi.

Serdar, yaptığı açıklamada, Türkiye'de futbola gösterilen ilginin diğer sporların gelişmesini engellediğini belirtti. Türkiye'de her zaman futbola yatırım yapıldığını, diğer sporların gelişmesi açısından bunun doğru olmadığını ifade eden Serdar, şunları söyledi: 
''Futbola gösterilen ilginin yüzde 5'i bize gösterilse ülkemizin bayrağı dünyanın her yerinde şanla şerefle dalgalanır. Futbolda bir gerileme var, aslında ilerleme yok. Futbol tabii ki olacak ama çok rica ediyorum, insanlar biraz da salon sporlarına yönelsin” diye konuştu.

Salon sporlarındaki özveri ve disiplinin futbolda olmadığını belirten Serdar açıklamasını şöyle sürdürdü. “Futbol sahalarında olup bitenleri, yaşananları hepimiz izliyoruz. Topsuz olan salon sporlarında disiplin her zaman ön plandadır. Futbola yapılan yatırımın yüzde 5'i bize yapıldığı zaman, Türk gençlerinin olimpiyatlarda ne kadar başarılı olacağını herkes görecektir. Birileri federasyonlarda para olarak çalışıyor. Yaptıkları ortada. Bizler cebimizden para vererek çalışıyoruz. Benim tek amacım, ülkemi en iyi şekilde temsil etmek. Şanlı bayrağımızı dünyada dalgalandırmak. Futbola ilgi bu kadar fazla olmamalı. Judocular Avrupa'da dereceler alarak Türk bayrağını dalgalandırırken, futbolda Avrupa'da kim Türk bayrağını son günlerde dalgalandırdı. Ben bütün Türkiye'ye soruyorum.''
Avrupa'da judo şampiyonalarında spor salonlarının tıklım tıklım dolduğunu dile getiren Serdar, Türkiye'de salon sporlarına daha fazla destek verilmesi ve ilgi gösterilmesi gerektiğini belirtti. Federasyon yönetimi olarak göreve geldikleri günden itibaren alt yapıya büyük önem verdiklerini vurgulayan Serdar, ilk olarak tesis ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirtti. Ankara Yenimahalle'de buldukları arsaya bir eğitim kampı yapacaklarını ifade eden Serdar, ''Ankara Geçlik Spor İl Müdürlüğü'nün yardımlarıyla Ankara Yenimahalle'de bir arsa bulduk. Bu arsaya kendi binalarımızı yapacağız. Orası bir eğitim kampı gibi olacak. Akabinde, genel müdürümüz Yunus Akgül, 'Bir kamp bulun, size orayı vereyim' dedi. Biz kampı bulduk. Şu an bitmek üzere. O kampın yerini açıklamayacağım. Onu genel müdürümüz basın toplantısıyla açıklayacak'' dedi. Serdar, judonun gelişmesi için kendilerine her türlü desteği veren Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile Judo ve Kuraş Federasyon Başkanı Fatih Uysal'a teşekkür etti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri