Judo milli takımında revizyon

Judo ve Kuraş Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Akdeniz Oyunlarında bekledikleri sonuca ulaşamadıklarını belirterek, Şunu gördük ki takımımızın epey çalışması ve yol alması gerekiyor dedi.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan ve oyunların kendileri açısından başarılı geçmediğini anlatan Uysal, “Bir önceki Akdeniz Oyunları’na bakarak, umduğumuzu bulamadık diyebilirim. Bu Akdeniz’de 9 tane madalya maçı oldu, ancak 3 tane bronz madalya aldık. İkisi de altın beklediğimiz sporculardı, ama olmadı. Şunu gördük ki takımın epey çalışması ve yol alması gerekiyor. Çünkü Akdeniz’de 22 ülkenin, 21’i judoda yarıştı. Tunus, Cezayir, Fas ve Mısır gibi ülkeler bile çok iyi durumdalar” diye konuştu.

Bazılarının bu oyunları çok fazla dikkate almadığını, ancak judo için böyle bir şeyin mümkün olmadığını vurgulayan başkan Uysal, şöyle devam etti: “90 kiloda olimpiyatta derece alan sporcular mücadele etti. Akdeniz Oyunları judo için çok zorlu bir yarış. Burada şansa alınabilecek madalya yok. Hakemlerin İtalya’yı aşırı derecede kayırmalarından dolayı iş daha da zorlaştı. Bizim epey daha çalışmamız gerekiyor. Bu tabii ki tüm yarışlar için geçerli. Bizler orada büyük takımın sürekli hiç durmaksızın çalışması gerektiğini gördük.”
HAZIR OLMAYAN SPORCUYA TAVİZ YOK
Fatih Uysal, milli takımda bazı değişikliklere gideceklerini belirterek, “Takımda bazı değişikliklere gitmenin yanı sıra milli takım kamplarını azaltıp, farklı bir çalışma tekniği uygulamayı düşünüyoruz” dedi. Hazır gelmeyenleri kesinlikle yarışa götürmeyi düşünmediklerini anlatan Uysal, “Bizdeki sıkıntı şu. Sporcu arkadaşlarımız yeterince bölgelerinde çalışamıyor. Bunun çeşitli nedenleri var, ama kendilerinden de kaynaklanıyor. Kamplara sıklet olarak hazır gelmeyen, performans olarak hazır gelmeyen sporcuları kesinlikle kamplarda barındırmayı düşünmüyoruz” şeklinde konuştu.
“Hak eden sporcularla yola devam etmek istiyoruz” diyen başkan Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yıl boyunca baktığınızda devlet her sporcuya büyük bir yatırım yapıyor. Bunu hak etmeyen sporcuları ne yurtdışına, ne de kamplara almayı düşünüyoruz. Milli takım formasını giymek de yurtdışına gitmek de artık pahalı olacak. O yarışlarda bizler, ben başkan olarak stresli ve heyecanlıydık. Onun neticesinde bir hafta hasta yattık. O sıkıntıyı artık ben çekmek istemiyorum. Hak eden başarılı sporcularla gidip, güzel neticelerle ülkeye dönmek istiyoruz. Bununla alakalı tedbirleri alacağız. Ekim ayındaki Türkiye Şampiyonası sonrasında bu kararları hep beraber göreceğiz. Çok daha farklı milli takımlar olacak.”
Federasyon başkanı Fatih Uysal, 28 tane judocunun 2012 olimpiyatları için maaş aldığını belirterek, “Öncelikliğimiz bu isimler. Bunlara yeni isimler eklemek için uğraşıyoruz, ama kesinlikle devletin imkanı hak etmeyen kimseye vermeyeceğim. Sporcu bölgesinden bize hazır gelecek, son rötuşları milli takımda yapılacak. Bizde ki farklılık şu; sanki milli takıma gelinip, hazırlık yapılacak gibi düşünülüyor. Biz bunu değiştireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri