Jirinovski, Ukrayna Başbakanı’na Soba Ve Kömür Gönderdi

Rus aşırı sağcı Liberal Demokrat Partisi lideri Vladimir Jirinovski, yaklaşan kış için önlemler alması için Ukrayna Başbakanı Arseni Yatsenyuk’a soba ve kömür gönderdi. Jirinovski’nin el yapımlı kışlık çizmeyi Yatsenyuk’a göndermekten...

Rus aşırı sağcı Liberal Demokrat Partisi lideri Vladimir Jirinovski, yaklaşan kış için önlemler alması için Ukrayna Başbakanı Arseni Yatsenyuk’a soba ve kömür gönderdi. Jirinovski’nin el yapımlı kışlık çizmeyi Yatsenyuk’a göndermekten son anda vazgeçmesi dikkat çekti.

Ukrayna - Rusya arasında ücreti nedeniyle doğalgaz sorunu devam ederken Jirinovski, Yatsenyuk’a soba ve kömürlü mesaj gönderdi. Parti odasında Yatsenyuk’a göndereceği kışlık malzemeleri tanıtan Jirinovski, kışın Ukrayna’nın zor günler yaşayacağını iddia etti. Rus doğalgazından yoksun bırakılacağına işaret eden Rus politikacı, “Sonbahara az kaldı. Onlara doğalgaz yetmeyecek. Onlar Avrupa’ya yönelik doğalgaz vanasını da kapatacakları vaadinde bulunuyor. Yatsenyuk hükümeti küstahça davranıyor. Bu vesileyle ben Yatsenyuk’a soba, kömür, mangal, kibrit, yastıklı ceket ve çizme gönderiyorum. ” diye malzemeleri basına gösterdi.

Çizmelerin Rusya’nın kuzey bölgesi Naryan Mar’da üretildiğini anlatan Jirirnovski, “Bakınız geyik derisinden yapıldı. Yaramaz çocuk (Yatsenyuk) için yazık olur, bunu kendime bırakıyorum.” diyerek çizmeyi vermekten son anda vazgeçti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri